PUBLICITAT

Ordino

Armengol i Mas assenyalen la poca transparència amb Grifols

El socialdemòcrata sospita de la implicació de l’ex-ministre de salut Martínez Benazet

Per Joan Jiménez

Jean Michel Armengol i Pere Mas, observant ahir el Prat de la Farga, terreny on es construirà el laboratori P3 de Grifols.
Jean Michel Armengol i Pere Mas, observant ahir el Prat de la Farga, terreny on es construirà el laboratori P3 de Grifols. | El Periòdic

Ahir al matí, els candidats de la candidatura ordinenca de PS i X’Ordino, van voler visitar els terrenys del Prat de la Farga on es construirà el Laboratori P3 de l’empresa Grifols a la parròquia d’Ordino. Jean Michel Armengol i Pere Mas van visitar el terreny per realitzar una compareixença davant dels mitjans de comunicació per expressar el seu malestar respecte de la polèmica i la seva gran voluntat en poder aturar el projecte.

Armengol es va dirigir als mitjans per mostrar la seva incredulitat sobre els fons públics que ha destinat Govern per afavorir l’arribada del Laboratori P3 a Ordino, segons el candidat. El socialdemòcrata va declarar que el projecte «és un altre nyap» que «no val res», basant-se en la gran quantitat de fons públics que s’han destinat a afavorir la inversió de Grifols i la manca de transparència respecte a aquest projecte. Armengol va ironitzar amb el fet que «s’ha de felicitar els dirigents d’aquesta companyia, ja que tenen aquests terrenys de 6.000 metres gratis per 25 anys.» El candidat de la coalició va explicar que el «Govern els hi paga el 20% de la inversió, perquè aquests 25 milions d’euros d’inversió resulta que, m’informa la Bernadeta Coma (Candidata a Ordino per Demòcrates+Liberals+Independents), en un programa de ràdio, que seran 36, o sigui que han pujat 11 milions d’un dia per l’altre. Convido a calcular que suposarà pel poble andorrà aquesta inversió, que per nosaltres no té cap utilitat completa». Matisant en la trobada radiofònica amb Coma, Armengol relatava que «Era a una entrevista a la ràdio i jo parlava de 25 milions, i ella em va tallar i em diu que no, que seran 36 milions. Justament, aquí falta informació, transparència una vegada més, com amb l’heliport i amb molts projectes que s’estan fent aquí a Andorra».

El número u de la candidatura es va queixar de què ni tan sols es va declarar un concurs públic per afavorir la competència i, almenys, tenir un millor projecte. El socialdemòcrata va declarar que l’adjudicació es va produir «Sense concurs, i aquí m’hagués agradat fer una mica de crida internacional».

A més, Armengol va exposar les sospites sobre la membresia de l’exministre de salut, Joan Martínez Benazet, en el consell d’administració de la societat creada al Principat per Grifols i el Govern d’Andorra per la construcció del laboratori P3. Armengol va declarar que «fa pensar el fet que el ministre Martínez Benzaet és part del consell d’administració de la societat que s’ha muntat per aquest centre, i això és més que dubtós. I no com a ministre, sinó personalment, Joan Martínez Benazet, és membre d’un consell d’administració d’una societat que es dedicarà a la recerca i la investigació, això és una mica preocupant». 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT