PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Liberals serà més ‘sever’ amb les baixes laborals

La formació també pretén actualitzar les pensions més baixes al salari mínim

Per El Periòdic

Pere Cerqueda i Xavier De La Rosa en l'acte d'ahir.
Pere Cerqueda i Xavier De La Rosa en l'acte d'ahir. | ANA

Liberals va presentar ahir les propostes de la formació amb relació al sistema de pensions. D’aquesta manera i tal com va assenyalar el número 4 de la llista nacional, Pere Cerqueda, la formació pretén actualitzar les pensions més baixes al salari mínim i a la vegada introduir un sistema d’inspeccions «més acurat» sobretot pel que fa a les baixes laborals.

Cerqueda també explicava que volen posar major control sobre els criteris per a l’adjudicació del 100% de la cobertura sanitària per part de la CASS, un aspecte que creuen que és excessiu en aquests moments. Explicava que tot i no tenir casos concrets, volen establir un sistema més sever que el que hi ha actualment, ja que «és massa flexible i s’atorguen amb massa facilitats les baixes i les cobertures del 100%».

Liberals també proposava activar els plans de jubilació privats i complementaris «l’actual sistema de pensions de la CASS necessita una reforma, ja que a la llarga les contribucions que es reben no seran suficients per cobrir el volum de despeses i serà insostenible» remarcava Cerqueda.

Per aconseguir els objectius la formació considera indispensable arribar a un pacte global amb totes les forces polítiques «amb la idea d’augmentar de forma progressiva una part de les cotitzacions». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT