PUBLICITAT

Mas i Armengol presenten els seus projectes per a Ordino

Grifols, UE, habitatge, mobilitat, sanitat, jubilació i la inversió estrangera, prioritats dels candidats

Per Joan Jiménez

Pere Mas, ahir, durant el seu discurs al l’Andorra Congrés Centre d’Ordino
Pere Mas, ahir, durant el seu discurs al l’Andorra Congrés Centre d’Ordino | El Periòdic

Ahir a la nit, la coalició de PS i X’Ordino va celebrar la seva reunió de poble, on Pere Mas i Jean Michel Armengol van exposar les seves propostes pels pròxims comicis. En aquest esdeveniment, Mas, número 2 de la candidatura parroquial, va assenyalar les diferents problemàtiques i les solucions que el partit proposa per a les dificultats per les quals passa la parròquia d’Ordino, segons el candidat. El laboratori P3 de Grifols, la desviació de la Massana, l’acord d’associació amb la Unió Europea, la sanitat, la jubilació, la inversió estrangera, l’habitatge i la crítica a l’actual Govern per la gestió d’aquests problemes van ser els temes més remarcats de la campanya.


L’afer del laboratori P3 de l’empresa Grifols, en paraules del número 2 de la candidatura, Pere Mas, «no entenc om en una reserva de la biosfera aquí a Ordino, es fa aquest laboratori. Si guanyem les eleccions, allò que farem primer és rescindir aquest contracte» amb Grifols. Durant el seu discurs a l’escenari, Mas va declarar que «el patrimoni de Casa Rosell s’ha de fer servir per temes socials». PS i X’O van remarcar la perillositat que tenen els bacteris amb les que treballa un laboratori d’aquesta tipologia. Mas afirmava que el laboratori P3 «no el vol ningú. Tinc dubtes de si les pròpies candidates de DA, amb tot el respecte, vulguin això a Ordino».


La desviació de la Massana, afer de gran necessitat a causa dels problemes de mobilitat existents en les parròquies de la Massana i d’Ordino, continua estancada al dia d’avui. Tant es així, que Pere Mas va declarar davant dels oients que «ara que hi ha eleccions, a DA se l’hi acut fer un provisional, gastant diners dues vegades».


El número dos va voler exposar les seves idees respecte a l’acord d’associació amb la Unió Europea que està negociant actualment el Govern. Mas dubta en molts sentits d’aquestes negociacions, declarant que «o es negocia molt poc o és un tabú, per què és un secret allò que afecta el futur d’Andorra?». A més, Mas va afirmar que «Macron recomanava que aquest acord s’ha d’aprovar, però vull decidir jo», a més que «cal ampliar les negociacions amb Europa, però no és una necessitat econòmica. Si no s’aprova, no canviarà res, però si s’aprova, perdrem sobirania».


En matèria sanitària, el de X’O afirmava que ni s’està cuidant al personal sanitari ni tampoc als pacients, demandant «perquè no hi ha dues doctores en hores punta?» per si algun sanitari no pot atendre pacients en hores d’afluència elevada a l’hospital.
La gestió de les jubilacions és també una de les grans preocupacions de Mas i Armengol, destacant la llei de la jubilació, que ajornarà aquesta fins als 67 anys, ja està realitzada per DA, però que estan esperant al fet que passin les eleccions per no perdre rèdit electoral, segons Mas.


Respecte a la inversió estrangera i l’habitatge, Mas va afirmar que jo estic a favor de la inversió estrangera, però amb un ordre», afirmant que la permissivitat d’aquesta pel Govern des de la crisi del 2008, ha produït una elevada inflació provocada per un augment de la demanda i l’especulació estrangera. Mas va sentenciar que «L’economia va després, les persones van primer, siguis de dreta o d’esquerra».


Finalment, el número u de la candidatura, el socialdemòcrata Jean Michel Armengol, va dur a terme una sèrie de metàfores de la situació actual d’Ordino i d’Andorra amb el Titanic, declarant que «els que se salven són els de primera classe, als de segona i tercera els deixen tirats»

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT