PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marcat amb vermell

Els tricolor visiten el Força Lleida en el qual serà un duel molt complicat amb l’objectiu d’assolir una nova victòria

Per Pol Forcada Quevedo

Un moment del darrer partit entre el MoraBanc Andorra i el Força Lleida, a la Bombonera.
Un moment del darrer partit entre el MoraBanc Andorra i el Força Lleida, a la Bombonera. | Dani Catalán - BCA

El MoraBanc Andorra s’enfronta avui a les 21.15 hores contra el Força Lleida al Barris Nord, en el duel corresponent a la jornada 24. Els tricolor arriben com a líders en solitari de la competició, mentre que els de la capital del Segrià, actualment en sisena posició, venen de perdre a domicili al pavelló de l’HLA Alacant per 79-76.

Tot i això, els del Principat són conscients que no serà un matx fàcil i que els lleidatans serà un dels conjunts que, dels partits que resten, més exigirà els andorrans. Així ho va explicar el base Thomas Schreiner, que la temporada passada la va disputar al club català: «Serà un matx molt complicat, la pista és molt calenta i l’afició pressiona molt, per això serà difícil per a nosaltres, però estarem preparats». En aquesta mateixa línia es va expressar ahir l’entrenador del Morabanc, Natxo Lezkano, en la roda de premsa prèvia al joc: «Partim de la base que tots els equips ens exigiran allà on juguem, però òbviament aquest n’és un especialment dur i difícil».

Tot i les vuit derrotes que han tingut els del Segrià al llarg de la temporada, al seu pavelló només han perdut un cop. Per això és especialment complicat jugar-hi: «Se senten molt còmodes i anoten molts més punts que a fora», va assenyalar el tècnic basc.

Cal recordar que el fins ara millor jugador del Força Lleida, i qui molt probablement al final de la lliga s’hagués emportat el títol d’MVP, Michael Carrera, va deixar la disciplina lleidatana per provar sort a l’ACB amb el Gran Canaria. Per aquest fet, algú podria pensar, doncs, que el duel d’avui serà un pèl més fàcil, però segons Lezkano, es tracta d’un equip «bastant imprevisible», recordant que al partit d’anada, tot i el seu conjunt començar molt bé, va ser «una muntanya russa». Amb tot, la marxa de Carrera per l’entrenador dels tricolor «pot tenir un impacte negatiu o el pot tenir molt positiu per al Lleida». «Els seus antics companys es poden veure ara alliberats prenent més responsabilitats», va afegir. De fet, considera que poden treure molt més profit de la part positiva com ser més polivalents en defensa.

Per cobrir el buit del veneçolà, han arribat pels del Segrià dues noves incorporacions. Un és Rubén López de la Torre, provinent cedit del Gran Canaria. L’altre, Marko Bakovic, que arriba provinent de la Cibona de Zagreb és qui realment ha de cobrir la plaça de Carrera. Aquest darrer, però, i segons informa l’ANA, encara no estarà a disposició de Gerard Encuentra per al matx.

D’altra banda, el d’avui serà el quart partit que els dos conjunts s’enfronten aquesta temporada. Dos van correspondre a la Lliga Catalana, i el tercer, a l’anada de la Leb Or, a la Bombonera. En concret, als dos primers, que van tenir lloc a finals de setembre, els MoraBanc va perdre, 84 a 86 a casa, i 101 a 97 a la pròrroga i fora. Ja al tercer, els de Lezkano van aconseguir la victòria amb un marcador de 90 a 75. Així doncs, els del Principat tornen a un pavelló, on enguany ja coneixen la derrota, amb l’objectiu de sumar una nova victòria i mantenir-se en la bona posició lliguera, i «estem capacitats per fer-ho», va esmentar Lezkano.

Possible retorn / El base Micah Speight, allunyat de les pistes des de principis de mes per una lesió muscular al recte anterior del quàdriceps de la cama dreta podria jugar avui. El nord-americà havia d’estar, en principi i segons va informar el club, quatre setmanes de baixa. Ahir, però, ja va entrenar amb la resta de companys i podria tornar a la dinàmica de l’equip. Això sí, «si veiem que és arriscat no ens la jugarem perquè queda molta lliga», va comentar el tècnic del MoraBanc.

El MoraBanc Andorra recapta 760 euros per a l’AMMA

El partit del MoraBanc del darrer dissabte contra el Juaristi va servir perquè diversos patrocinadors del club acordessin fer un donatiu a l’Associació de Malalties Minoritàries d’Andorra (AMMA) vinculant el suport a aspectes del joc com triples, tirs lliures o rebots ofensius. Al final, la recaptació total va ser de 760 euros. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT