PUBLICITAT

Poques propostes noves al debat televisat de Sant Julià de Lória

Helena Mas, DA, va defensar la gestió el govern durant la pandèmia de la Covid 19

Per Joan Jiménez

Bartolomé, Mas, Martínez i Alís al debat territorial d’ahir
Bartolomé, Mas, Martínez i Alís al debat territorial d’ahir | El Periòdic

Ahir a la nit, a Radio i Televisió d'Andorra, es va celebrar el primer dels debats parroquials, corresponent a la parròquia de Sant Julià de Lòria. En aquest, hi van acudir els quatre candidats que es presenten en aquests comicis a la parròquia laurediana. Mas de DA, Alís de PS SDP +, Bartolomé per Concòrdia i Desperta Laurèdia i Martínez d'Andorra Endavant, es van donar cita en el primer debat televisat.

Helena Mas va defensar la gestió d'aquesta última legislatura per part de DA fent referència a dades com la situació de superàvit de Govern sense augmentar dels impostos per assolir. A més, va estipular que, gràcies a la bona situació de les arques públiques de l'estat, es podran aplicar mesures per assegurar les pensiones. A més, també va defensar altres aspectes d'aquest últim govern, com l'acord d'associació amb la Unió Europea, la recuperació econòmica de la pandèmia de la Covid-19 i l'assistència en salut mental que es va oferir durant aquesta, els nivells màxims de l'ocupació hotelera i els nivells baixos que presenta el Servei d'Ocupació,

El candidat de la coalició PS SDP + va destacar propostes econòmiques a curt termini com la centralització de les carteres d'economia i turisme en un sol ministeri, la potenciació de la Marca Andorra, una secretaria d'estat per als autònoms i una regulació que impliqui el millorament i la mobilització dels recursos dedicats a l'Andorra Turisme. Alís també va matisar en propostes relacionades amb l'acord amb la UE, presentant la voluntat del seu partit per ampliar aquest acord i fer més transparent el procés de negociació. Respecte al canvi climàtic, el candidat socialdemòcrata va proposar un projecte per l'establiment d'una xarxa de calor per aportar mesures que ajudin a pal·liar la crisi en l'àmbit parroquial.

Pol Bartolomé, candidat de Concòrdia i Desperta Laurèdia, va destacar l'escassa evolució del producte interior brut d'Andorra en la darrera època. Amb l'aposta dels governs anteriors per unes polítiques de diversificació infructuoses, que han creat un model de país que no funciona. A més, el candidat de Concòrdia va suggerir mesures per tractar de solucionar els problemes d'habitatge, com la suspensió d'inversió estrangera durant 18 mesos en immobles, la dotació de crèdits tous, la baixada d'impostos als propietaris que tinguin pisos de lloguer i l'augment d'impostos per a la compra de segones residències.

Bianca Martínez, candidata d'Andorra Endavant, va declarar un rotund NO a la Unió Europea i postular per eliminar les empreses pantalla.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT