PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Concòrdia proposa un espai de creació per a artistes

El projecte és una alternativa al museu nacional menys costosa

Per El Periòdic

La número tretze de la llista nacional de Concòrdia, Meritxell Díaz, va fer públic dimecres, la proposta més destacable del programa electoral del partit en l’àmbit cultural: la creació d’un espai de creació per a artistes del país o convidats que s’ubicaria a la zona del barri antic d’Andorra la Vella.

Tal com va explicar, Concòrdia no s’estaria oposant a la construcció d’un museu nacional -el projecte protagonista del programa electoral de DA-, però sí que estaria prioritzant aquesta proposta que, a diferència d’un gran projecte de país, persegueix l’objectiu d’integrar-se en l’urbanisme del barri a partir d’un pressupost molt menys costós. «Crec que Concòrdia va molt a favor d’aquest tipus de construccions o aprofitaments d’espais, no d’una manera monumental sinó adaptat a les dimensions de país» va destacar Díaz. «Potser no cal fer un edifici enorme que sigui més ego que infraestructura. Allò que busquem, més aviat, és un projecte racional que cobreixi les necessitats existents implicant les persones i els mateixos artistes» va afegir tot afirmant que és un espai en constant dinamisme permetria la possibilitat d’incloure tendències artístiques més modernes.

De fet, la formació fa aquesta proposta per a cobrir una mancança de país. «Hi ha molt potencial creatiu, molts artistes, però ens costa tenir plataformes per exhibir i per a crear» va indicar enumerant alguns referents com ara el Konvent Zero, la ‘Fábrica de Arte Cubano’, el CCCB de Barcelona o el 104 a França. «Nosaltres estem pensant en un espai absolutament transversal i obert. Un espai que no tingui límits a escala d’artistes i que tingui cabuda per a totes les disciplines més enllà de funcionar com un espai de trobada on es creïn sinergies» va exposar. Díaz, també va assenyalar que el fet d’incloure un projecte d’aquestes característiques al Principat permetria ampliar el radi de les persones que consumeixen cultura al país. «Volem crear una mica més de circuit i de moviment cultural. Volem fer xarxa» va manifestar la candidata de Concòrdia. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT