PUBLICITAT

Acció aposta per a la creació d’un Registre de la propietat

El partit de Judith Pallarés vol afrontar el problema de l’habitatge

Per Alex Montero

Judith Pallarés durant l’acte d’ahir.
Judith Pallarés durant l’acte d’ahir. | El Periòdic

Acció va anunciar ahir la creació del Registre de la propietat, amb l’objectiu de «tenir una foto real de la situació de l’habitatge al país», va afirmar la cap de llista, Judith Pallarés. S’espera d’aquesta manera poder tenir en detall el nombre d’habitatges buits, aquells destinats a segones residències i donar també garanties jurídiques als llogaters i propietaris. 

«Cal disposar també dels estudis de capacitat de càrrega que han de fer tots els comuns, per conèixer la capacitat real  de creixement que podem tenir en el territori i quines infraestructures caldran fer en el futur», va destacar Pallarés. De la mateixa manera, la candidata per la formació política creu que «és important tenir aquesta informació mentre no disposem d’un parc immobiliari públic important de lloguer i compra a preu assequible per al qual puguin accedir les famílies». 

Pel que fa a la limitació de la inversió estrangera, la líder d’Acció afirma que sí que hi ha un consens polític, però que no es vol evitar tota inversió estrangera, sinó que «cal trobar una que sigui productiva, sostenible i que no impacti en l’habitatge». Seguint en aquesta línia, una de les propostes d’Acció anunciades dimecres és facilitar l’accés de les famílies i els joves a les subhastes públiques d’habitatge amb prioritat per a la compra del primer d’aquests. «Seria crucial tenir acords amb la banca per disposar de crèdits per a la compra de béns», va esmentar Pallarés.

Quant als ajuts a l’habitatge de lloguer, des de la formació es va confirmar la intenció de mantenir-los durant aquesta legislatura, però amb l’objectiu de reduir-los a mesura que s’incrementi i es cregui un parc immobiliari públic de lloguer a preu assequible que sigui real.
Acció va proposar també «l’increment del salari mínim interprofessional fins a arribar als 1.400 euros mensuals», sempre que la pujada d’aquest es faci amb concertació social. Per aquest motiu, la formació de Judith Pallarés va donar peu a la revisió de la Llei sindical, amb l’objectiu de «deixar de tenir por a tenir representants dels treballadors a les empreses, siguin petites o grans».

Preguntada sobre la congelació del preu dels lloguers i de la pròrroga dels contractes d’arrendament, Pallarés va afirmar que són conscients que «la retirada immediata d’aquestes mesures pot provocar un efecte rebot, per la qual cosa cal disposar abans d’habitatges a preu assequible per sota del nivell del mercat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT