PUBLICITAT

PS + X’Ordino vol apostar per una moratòria en l’habitatge

La formació política es mostra contraria a l’actual especulació

Per Alex Montero

Pere Mas i Jean Michel Armengol durant l’acte d’ahir.
Pere Mas i Jean Michel Armengol durant l’acte d’ahir. | El Periòdic

Durant el dia d’ahir, el número 2 de la candidatura, Pere Mas, juntament amb Jean Michel Armengol, va donar peu a una sèrie de declaracions sobre la qüestió de l’habitatge a la parròquia ordinenca i a Andorra en general. Segons Mas, «hem de plantejar entre tots parar i fer una moratòria tant a la inversió estrangera com a la construcció, ja que no podem continuar en la situació en què ens trobem». A més, va afegir que cal tenir en compte els recursos naturals, com pot ser l’aigua, i també les infraestructures i la xarxa viària.

«Va començar l’obertura estrangera en temps de crisi, però ara ja fa quatre anys que va passar aquest període i el govern d’Espot no ha fet res per parar-ho», va afirmar Mas, qui també va aprofitar per fer menció especial a situacions del mateix caliu a altres països i les mesures que es van prendre per parar els preus tan alts del lloguer. «A Portugal ja van fer una moratòria i van aturar-se, especialment a Lisboa que era on estaven més disparats els preus», va esmentar Mas, a més d’altres com Irlanda, «que ho va fer abans de Portugal» o el Canadà, «on el seu ministre d’habitatge va declarar públicament que els habitatges són perquè visquin les famílies i no per especular de forma continuada».

Preguntat sobre la política de l’habitatge portada a terme fins ara pel partit de Demòcrates, Mas creu que es troben en un moment en què l’únic que intenten és anar posant pegats. «Surten als mitjans explicant les noves mesures que faran si guanyen les eleccions, quan les coses s’haurien d’haver fet fa dos o tres anys i no ara prop del 2 d’abril», va sentenciar el número 2 de la coalició.
Seguint la mateixa línia, Mas va mencionar que molts dels beneficiats en aquesta política de l’habitatge «no són gent d’Andorra, sinóque són empreses que venen de fora a especular i una vegada acabin la seva obra, projecte o venda, agafaran el dividend i marxaran al seu país d’origen». 

Una situació per la qual el mateix Mas va afirmar sentir llàstima, ja no només per la seva pròpia parròquia sinó també per tot el país. «El que està succeint és greu per a tots i si no ho parem ara, ho acabarem pagant d’aquí a un temps. Estem en un punt en què la mitja d’un sou són 1.000 euros i el preu dels lloguers també. Ens hem tornat bojos?», va explicar Mas.

Convençut de resultar guanyadors en les pròximes eleccions del 2 d’abril, Pere Mas extrapola la proposta de revisió de les polítiques d’habitatge a una proposta obligada per tots. «Dona igual qui guanyi les eleccions, és un tema que el Govern ha d’agafar costi el que costi», va deixar clar Mas. «Ho dic un altre cop: no podem continuar així. Hem de parar un o dos anys, asseure’ns i una vegada sapiguem cap a on volem anar realment, fer llavors el que sigui necessari per a Andorra».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT