PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La vall del Madriu, adherida a l’Aliança de Paisatges Culturals

L’objectiu és promoure la cooperació entre els diferents paisatges culturals

Per El Periòdic

Una imatge de la vall del Madriu-Perafita-Claror.
Una imatge de la vall del Madriu-Perafita-Claror. | CNVMPC

La comissió de gestió de la vall del Madriu-Perafita-Claror va acordar l’adhesió a l’Aliança de Paisatges Culturals. Entre els objectius d’aquesta associació hi figura promoure la cooperació entre els diferents paisatges culturals així com els diferents llocs, monuments, llocs arqueològics, amb valors paisatgístics i ambientals, abastant-ne les múltiples facetes culturals,paisatgístiques, econòmiques i  socials.

Fins ara, només béns en territori espanyol i portuguès formaven part de la xarxa, però la vall del Madriu-Perafita-Claror ha rebut la invitació per formar-ne part. La comissió ha considerat que serà «una excel·lent oportunitat per intercanviar experiències amb llocs que tenen problemàtiques similars a les de la vall».

Aquesta va ser una de les decisions de la primera reunió de la comissió d’aquest any, que va tenir lloc a principis de març a Escaldes-Engordany, ja que la cònsol major de la parròquia, Rosa Gili, és la presidenta de torn aquest 2023. Entre els temes més destacables, els quatre cònsols que conformen la comissió van acordar agafar l’inventari de béns patrimonials realitzat pel ministeri de Cultura l’any 2017 com a base per determinar a quines estructures es podria realitzar un manteniment correctiu amb el personal de les corporacions. Això serà possible ara que el responsable dels ecoguardes de la vall i les brigades comunals, que no ho estaven, han estat formats en pedra seca. Es prioritzaran les intervencions, i a partir d’aquest estiu es començaran a fer aquests treballs de restauració, informen des de la comissió.

També es va acordar l’elaboració d’una infusió amb plantes collides a la vall amb la voluntat de «promoure els productes autòctons» i amb la intenció de poder-la vendre com a record de la vall. Ara s’haurà de treballar el conveni que marcarà les pautes relatives a la quantitat de plantes que es podran collir i la zona de collita. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT