PUBLICITAT

Concòrdia incentivarà un Pla Nacional d’Infraestructures

Segués contempla orientar tots els serveis i accessos del país

Per Joan Jiménez

Nuri Segués, ahir, a la rotonda del Km0.
Nuri Segués, ahir, a la rotonda del Km0. | Concòrdia

La nova plataforma política, Concòrdia, enfoca la mobilitat com un dels punts més forts en el seu programa. Ahir al matí, es va realitzar una comparexença de premsa al costat de la rotonda del Km0, un dels indrets amb més congestió de la mobilitat al país. Va presentar-s’hi Nuri Segués, número 2 de la llista nacional del partit, i va comentar diferents propostes que té el partit per solucionar els problemes de mobilitat.


Segués va realitzar unes declaracions on va senyalitzar la necessitat existent de la creació d’un Pla Nacional d’Infraestructures «que permeti orientar tots els serveis així com els accessos rodats al Principat», va declarar. Des de Concòrdia, es pretén que aquest pla vingui conformat d’una bateria de mesures «que cal agafar en conjunt» per afrontar «de manera holística» l’actual problema de mobilitat, explicava la número dos de Concòrdia.


Algunes de les diferents mesures de la nova formació passen per un transport col·lectiu que connectaria des de Sant Julià de Lòria fins a Escaldes-Engordany, la rehabilitació i ampliació de vora vies, camins rals o passejos del riu perquè es pugui transitar entre nuclis de població a peu, la creació d’aparcaments dissuasius o una targeta única per aparcar a un preu reduït per als residents al Principat, formen part d’aquestes propostes amb les que Concòrdia vol afrontar i solucionar l’excés de trànsit rodat.
Segués va declarar que «totes aquestes mesures han d’anar acompanyades d’un embelliment de les carreteres transitables del país, utilitzant elements tradicionals tals com la pedra seca o les cobertes vegetals, per tenir cada cop un país més verd, i amb menys ciment, sense tant color gris». Finalment, Segués va voler fer una esmena a què el seu partit vol acabar el vial de la parròquia laurediana, afirmant que «hem d’afrontar també el problema de congestió que hi ha a la Massana, però cal veure quina és la millor opció, si és un vial com el lauredià o una altra. Cal explorar-ho».


La nova formació Concòrdia ha volgut destacar en el seu programa electoral, una aposta ferma i consistent per la sostenibilitat i la qualitat de l’aire i solucionar la congestió que es produeix en múltiples ocasions al Principat en la circulació de vehicles. El partit de Segués té com un dels pilars fonamentals del seu programa assegurar el benestar de les generacions actuals i futures assegurant la sostenibilitat, segons Concòrdia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT