PUBLICITAT

Escaldes Engordany

Acció vol simplificar la burocràcia de l’administració

Pallarés afirma que cal revisar tots els processos de digitalització

Per El Periòdic

L’edifici administratiu del govern d’Andorra..
L’edifici administratiu del govern d’Andorra.. | ANA

Acció va presentar ahir una proposta per simplificar la burocràcia que es fa a l’administració general.
Des del partit s’han proposat elaborar una llei que englobi tots els canvis i la modificació d’alguns processos burocràtics per simplificar-los i eliminar el paper. Segons afirma el partit, el ciutadà no ha de patir les conseqüències de tota la demanda d’informació, i argumenta que cal desburocratitzar, simplificar molt la gestió i treballar perquè els tràmits es puguin fer des de casa i evitar desplaçaments.


La candidata a cap de Govern per Acció, Judith Pallarés, ha explicat que «s’ha anat avançant en alguns sectors en el camí cap a la digitalització, però hi ha una feina interna molt gran, que és revisar tots els processos de digitalització.


Així doncs, l’objectiu del partit és «transformar els Tràmits de Govern en una oficina d’atenció al ciutadà per ajudar a les persones, especialment a aquelles que no estan al dia de la digitalització, com és la gent gran», afirma Pallarés. A més, explica que «podem atendre i ajudar als ciutadans a poder-se relacionar amb l’administració i fer que Tràmits deixi de ser una bústia de papers».
Per altra banda, la cap de llista d’Acció ha afirmat que cal «professionalitzar la direcció pública, la nostra administració no té una direcció pública professionalitzada. Tenim grans treballadors, que estan al dia en aquests aspectes, i els quals s’han de posar al capdavant i liderar els canvis».


Per últim, Pallarés ha criticat el procés de digitalització que s’ha fet durant la darrera legislatura: «caldria treballar millor en els processos i digitalitzar el que no funciona és quedar-se igual», ha assegurat. A més, ha posat com a exemple el canvi en la gestió interna del sistema pressupostari de Govern, que s’ha fet, segons Pallarés «sense fer una modificació de les finances públiques». Això no és simplificar, sinó digitalitzar el que no funciona», va argumentar la Candidata.H

PUBLICITAT
PUBLICITAT