PUBLICITAT

L'ampliació de capital de Naturlàndia dóna entrada a 288 nous accionistes

  • Els privats aportaran 1,9 euros i el Comú 2 milions
  • L'ampliació reduirà en dos milions l'endeutament comunal
22022011-naturlandia
Pintat i el cònsol menor a la sessió de Comú d'avui. Foto: ANA

L'ampliació de capital de Naturlàndia, que ha aprovat aquest dimarts el Consell de Comú de Sant Julià de Lòria, ha donat entrada a 288 nous accionistes, que aportaran 1,9 milions d'euros al projecte. A aquesta xifra s'hi hauran d'afegir les aportacions que facin les empreses que participin en les obres, un cop s'hagi fet la licitació de les mateixes, que es preveu que per finals d'abril, segons ha explicat el cònsol major de Sant Julià, Josep Pintat. El Comú lauredià aportarà a l'ampliació de capital dos milions d'euros, que s'aconseguiran a través d'un crèdit per la mateixa quantitat que s'ha aprovat també aquest dimarts. El conseller a l'oposició, Patrick Frases, ha titllat de "fracàs" l'operació en considerar que no s'han assolit les expectatives inicials. Josep Pintat, en canvi, ha defensat el projecte perquè, segons ha dit, pot esdevenir "un motor turístic pel país".

Josep Pintat s'ha mostrat satisfet de la xifra de nous accionistes que s'ha assolit, perquè "fan l'esforç per contribuir a tirar endavant un projecte important per a la parròquia i per al país". Entre els accionistes que s'han donat a conèixer aquest dimarts hi figuren els comuns d'Andorra la Vella, la Massana i Escaldes-Engordany, així com també entitats financeres com són ara Crèdit Andorrà, Banc Sabadell d'Andorra i la Banca Privada d'Andorra.

Pintat ha ressaltat que el projecte "ve a generar sinèrgies positives" tot impulsant alguns sectors "com el de la construcció" i "creant nous llocs de treball". Així doncs, ha emfasitzat que Naturlàndia "té el seu futur, serà i és un referent" pel que fa a l'oferta turística que ofereix el Principat.

L'ampliació de capital que s'ha aprovat és de 4,3 milions, 2,5 dels quals, ha explicat Pintat, corresponen a les aportacions de privats, encara que un 15% d'aquesta aportació s'acabarà de completar un cop quedi resolta la qüestió de les empreses que participaran a l'obra. La resta d'accions les assumeix el Comú per valor de 2 milions d'euros, que es finançaran amb el crèdit que s'ha aprovat pel mateix valor.

El cònsol major ha reiterat que en aquesta primera fase d'ampliació de capital "el deute del comú es redueix en més de dos milions d'euros" i ha afegit que 'l'endeutament no vol dir pèrdues, endeutament vol dir més patrimoni, vol dir un nou projecte amb sinèrgies positives i en un projecte per al país". Pintat ha continuat ressaltant, en aquest sentit, que el projecte funciona i que des del Comú "estem fermament convençuts que de les crisis econòmiques se'n surt anant endavant i no guardant posicions mesquines".

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT