PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Encara més a prop

La derrota del Palència contra el TAU Castelló situa els tricolor a dos partits de marge dels castellanolleonesos

Per Pol Forcada Quevedo

Un instant del darrer partit contra el Juaristi.
Un instant del darrer partit contra el Juaristi. | Dani Catalán - BCA

El MoraBanc Andorra va fer dissabte el que porta fent tota la temporada, demostrar del que és capaç i lluitar per l’ascens directe. Els tricolor van guanyar dissabte a la Bombonera al Juaristi Iraurgi per un voluminós resultat de 89 a 61. Així, es mantenen líders de la classificació de la Leb Or a falta de 10 jornades per finalitzar la competició.

Però no només es queda aquí la cosa, ja que al cap de setmana, el segon classificat, el Zunder Palència, va perdre per 85-80 a la visita contra el TAU Castelló. Així doncs, els de Natxo Lezkano són primers i amb un avantatge de dos patits envers el seu seguidor a la taula. «Aquests resultats que un equip d’una part alta perdi, a casa o a fora, contra un de la part baixa està passant», va assenyalar el tècnic dels del Principat en la roda de premsa posterior al matx de dissabte. I és que, a banda del Palència, també va perdre el Movistar Estudiantes per 68 a 66 a la pista de l’Alimerka Oviedo i el Força Lleida al pavelló de l’HLA Alacant per un resultat de 79 a 76.

Per això, l’entrenador del MoraBanc va comentar que «per tenir èxit en aquesta lliga has de ser sòlid en defensa, en rebot i, després, jugar bé al bàsquet. Però sense els dos primers aspectes no tens res a fer». Així, va donar mèrit a què el seu conjunt «ho està sent», ja que es tracta del millor equip de la Leb Or en defensa, en rebot defensiu i «som sòlids a la nostra pista». Un aspecte que també «ens dona confiança per fer-ho bé en atac». Amb tot, els tricolor es troben actualment en una situació on, «afortunadament, no hem d’estar mirant que fa la resta, i tant de bo continuï sent així».

Finalment, el basc va recordar que encara resten 10 partits de la competició i això «és moltíssim, i no els guanyarem tots». El primer d’ells és aquest divendres a les 21.00 hores al Barris Nord, en el duel on s’enfrontaran contra el Força Lleida. Posteriorment arribaran matxs també de la part alta de la classificació contra Movistar Estudiantes, Leyma Corunya. Després jugaran contra l’últim, el Melilla Sport Capital, i la setmana següent contra el Real Valladolid.

El Força Lleida ja té el relleu de Michael Carrera / El Força Lleida ha trigat pocs dies a trobar el jugador que ha de substituir el seu home franquícia, Michael Carrera. Es tracta Rubén López de la Torre, ala-pivot que jugava fins ara al Gran Canària, on havia jugat 15 minuts, repartits en sis partits. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT