PUBLICITAT

Els esquiadors andorrans tanquen una temporada d’èxit

Verdú, Moreno, Esteve i Del Rio: exemples destacats de grans fites d’Andorra d’aquest últim any

Per Joan Jiménez

Irineu Esteve
Irineu Esteve | El Periòdic

Aquesta última temporada 2022-2023 ha estat marcada per èxits i emocions per l’esquí andorrà, els esquiadors i esquiadores del país i per l’afició nacional. A l’últim any, Andorra ha aconseguit fer-se un nom cada vegada més gran al panorama internacional de l’esquí en tot el món. La celebració de les Finals de la Copa del Món ha estat un esdeveniment molt destacat a escala de país, que ha permès al coprincipat sentir orgull de forma col·lectiva per una organització de gran alçada, sumat a haver tingut l’honor de presenciar grans fites esportives que han succeït durant l’última setmana marcada per l’esquí de més alt nivell. Però a un costat d’aquesta gran oportunitat molt ben aprofitada per la nació andorrana, alguns noms dels esportistes més destacats del país han també potenciat l’esport d’hivern del país arreu del món amb resultats molt significatius en diverses disciplines, com poden ser l’esquí alpí i l’esquí nòrdic. Ja no només parlem de simples victòries, també parlem de fites històriques que, o bé ningun andorrà havia donat al país la joia obtinguda amb els resultats que han obtingut, o el fet que alguns esquiadors tricolors han aconseguit arribar a una elit exclusiva del món de l’esport i consolidar-se en aquest Olimp del món de l’esquí. Exemples n’hi ha diferents, i dels mateixos en podríem destacar més d’una fita esportiva que han aconseguit aquesta temporada, però provarem de repassar les fites més destacades de quatre esquiadors de dues disciplines diferents. Joan Verdú, Cande Moreno, Irineu Esteve i Gina DeL Rio recordaran aquesta temporada en especial pels múltiples èxits assolits aquest any, on alguns dels quals els han fet consagrar en una elit privilegiada a la qual molt poques persones en tot el món aconsegueixen ni tan sols apropar-se.


Joan Verdú, amb el repte de complir el somni de córrer les Finals de la Copa del Món a casa seva, va endinsar-se en una gran temporada on va assolir arribar l’objectiu marcat. Una vegada que el somni s’havia fet realitat, Verdú no en tenia prou i va obtenir un increïble TOP 15 a la competència definitiva davant d’una afició emocionada de veure’l triomfar.


Candé Moreno va aconseguir un èxit de categoria en el món de l’esquí alpí, arribant a un TOP 10 a les Finals de Supergegant de la Copa d’Europa, col·locant-se en una elit continental i demostrant que continua progressant de forma excepcional.


Dins del món de l’esquí nòrdic, Andorra també té herois i heroïnes a destacar aquesta temporada. Irineu Esteve, després d’una temporada a un nivell excels, va aconseguir entrar al TOP 10 de la Copa del Món d’esquí nòrdic, convertint-se en tota una llegenda andorrana al ser el primer del país en arribar a estar entre els 10 millors del món en qualsevol disciplina de l’esquí.


Hem de mencionar també de la subcampiona de la Copa d’Europa Junior d’esquí nòrdic, Gina Del Rio, que continua trencant nivells de progressió en una evolució com esquiadora que pot portar-la a esferes molt més altes de l’esport. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT