PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Concòrdia estudia rescatar la concessió del projecte Grífols

Cerni Escalé proposa també la creació d’un viver d’empreses públic

Per El Periòdic

Cerni Escalé i Núria Segués durant l’acte d’ahir.
Cerni Escalé i Núria Segués durant l’acte d’ahir. | El Periòdic

El candidat a cap de Govern  de Concòrdia, Cerni Escalé, va remarcar durant el dia d’ahir la intenció de la seva formació política en rescatar la concessió administrativa a Grífols si  l’impacte per les finances de l’Estat ho permet. «S’hauria d’estudiar quines serien les indemnitzacions, perquè l’adjudicació ja està feta i els contractes ja estan signats i hi hauria efectes per les finances públiques», va remarcar Escalé.


En aquest sentit, el líder de Concòrdia va matisar que el que «s’ha de criticar és com el Govern ha fet aquesta adjudicació, sense un concurs públic previ». 
Segons Escalé, el principal problema del projecte Grífols és la concessió administrativa i com es va dur a terme aquesta, ja que es tracta d’una empresa que «va arribar al país amb unes condicions privilegiades després d’un pacte amb el Govern». Seguint amb aquesta línia, Escalé assegura que «es va haver d’adaptar la nostra legislació perquè arribés aquest projecte específic al país i, a més, el Govern hi participa directament».


ATREURE TALENT// Concòrdia va proposar també la creació d’un viver d’empreses públic a la Carretera General 1, a l’alçada de la recta de la Margineda, per tal de donar l’entorn ideal per acompanyar projectes que són d’alt valor afegit per al país. L’objectiu és donar assessorament públic a les empreses i propiciar que el Govern inverteixi directament en els projectes que tenen viabilitat econòmica.


La proposta de la formació política se situa en concentrar tots els serveis per a les noves empreses en un punt específic. «Necessitem un viver d’empreses i un parc tecnològic, on empreses de caràcter privat i projectes amb suport públic puguin néixer i créixer». 


Seguint amb les propostes per a la diversificació de l’economia del país, Concòrdia va presentar també una proposta per crear un Fons d’innovació, per incentivar la creació i captació de talent nacional. «Per nosaltres és prioritari buscar noves mirades i noves oportunitats per a Andorra. Hem de buscar més inversors estrangers i concentrar-nos en aquella inversió que complementen els sectors que té ara mateix el país».

PUBLICITAT
PUBLICITAT