PUBLICITAT

Andorra la Vella

Andorra la Vella proposa tres millores urbanístiques

L’objectiu és millorar l’accessibilitat de la capital

David Astrié ahir a la presentació dels projectes.
David Astrié ahir a la presentació dels projectes. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

Ahir al matí el cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié va presentar tres actuacions urbanístiques a la parròquia. Astrié va explicar que «l’objectiu dels projectes és millorar la mobilitat a peu per la parròquia per continuar oferint espais que connectin diferents barris», a més de destacar que «no suposen gran treball, tot i que suposen una millora per a persones amb mobilitat reduïda, depenents o persones grans». Així doncs, Astrié va assegurar que és «un pas més en la transformació de la parròquia en una ciutat per les persones i per millorar la mobilitat a peu per la parròquia».


Astrié va explicar el primer projecte, un pas de vianants a la rotonda de la Dama de Gel, on es construirà una estructura volada per sobre del pas soterrat del Consell d’Europa per connectar amb una manera més eficient al carrer de la Unió i l’avinguda Doctor Mitjavila. Per garantir la seguretat dels vianants i dels conductors, el comú reforçarà el sistema d’enlluernat públic, a més de construir-se baranes a l’estructura volada. Per últim, milloraran el radi de gir per als vehicles que surten de la rotonda, sobretot els autobusos, i giren en direcció al Pont de París. El projecte durarà dos mesos i tindrà un import de 80.000 euros.


D’altra banda, a les escales que hi ha entre l’Avinguda Meritxell i el carrer Bisbe Príncep Iglesias, que ara mateix presenta un desnivell important, es preveu implantar un ascensor. Així doncs, s’eliminarà la barrera arquitectònica i es garantirà l’accessibilitat a totes les persones. A més, cal destacar que les obres es completaran amb un jardí vertical a tres façanes amb una ornamentació vegetal a les lletres de gran format d’Andorra la Vella. L’obra serà de 135.000 euros i es farà en tres mesos.


Finalment, al passeig del riu s’eixamplaran dos trams a la zona del marge dret del riu, entre el pont del Lycée Compte de Foix i la Borda Mateu, que actualment són més estrets. Així doncs, l’objectiu és que el quilòmetre del circuit esportiu habilitat amb tartan tingui la mateixa amplada en tot el seu recorregut. L’obra també durarà dos mesos i preveu que la millora tingui un cost de 60.000 euros. Cal esmentar que el passeig està molt freqüentat pels ciutadans que passegen o corren.
Els edictes del projecte es publicaran aquest dimecres al Butlletí Oficial de l’Estat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT