PUBLICITAT

Manifestació pacífica contra Grifols a la vall central

Els contraris al laboratori P3 d’Ordino se citen a les 19.45 a la Plaça Coprínceps

Per El Periòdic

Marxa silenciosa de ciutadans ordinencs en contra del laboratori P3 de Grifols a Ordino.
Marxa silenciosa de ciutadans ordinencs en contra del laboratori P3 de Grifols a Ordino. | El Periòdic

avui es produirà una mobilització dels simpatitzants amb la postura contrària a la construcció del Laboratori P3 de l’empresa Grifols a la parròquia d’Ordino, per tal de recalcar la seva posició a les institucions nacionals. El projecte ja es troba dins de l’àmbit d’actuació de Govern i els protestants esperen poder fer recapacitar a l’executiu sobre la posada en marxa del projecte, i evitar així la construcció del laboratori de l’empresa farmacèutica. La mobilització d’avui consistirà en una marxa silenciosa, com la ja produïda a la parròquia d’Ordino fa unes setmanes, que començarà a congregar-se a partir de les 19.45 hores a la plaça dels Coprínceps. A partir de les 20.00 hores, la marxa silenciosa es mobilitzarà per l’Avinguda Carlemany i l’Avinguda Meritxell, fins a arribar a la plaça del Poble de la capital andorrana, on es finalitzarà la manifestació que es vol desenvolupar des d’un caràcter pacífic.


Aquest polèmic projecte ha donat fruit a multitud de debats dins de la parròquia d’Ordino i a tot el territori nacional, s’espera que formi part de la campanya electoral del pròxim 2A a la parròquia ordinenca, ja que candidatures com la de la coalició PS i X’Ordino ja han declarat que un dels seus objectius principals és la celebració d’una consulta popular que decideixi el futur del projecte. La iniciativa compta amb detractors, com el propi cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, i el propi Govern nacional d’Andorra.


En aquest escenari, la manifestació d’avui compta ja amb certs precedents que desemboquen en la mobilització que avui es durà a terme. La reunió de poble promoguda per la coalició de PS i X’O i la marxa silenciosa que es van dur a terme a la parròquia d’Ordino són dos esdeveniments que exemplifiquen l’oposició que s’està aixecant en contra de la continuïtat del projecte. A més, la polèmica ha tingut el seu ressò durant les reunions de comú, amb constants debats entre l’oposició al projecte, i partidària de la convocatòria de la consulta popular, on ha destacat el conseller Enric Dolsa, i la majoria defensora actual del projecte, encarnada majoritàriament en el cònsol major Mortés.


La mobilització coincideix amb una situació àmpliament millorable de la companyia farmacèutica. La multinacional ha patit, en els darrers mesos, una davallada al mercat borsari que complica la situació de l’empresa. A més, s’ha de mencionar que Grifols ha patit una rotació inquietant de presidents independents en el comandament de la companyia en pocs mesos. A més, hi ha hagut una multitud d’acomiadaments que s’han produït dins del nucli de la companyia, realitzant una reducció considerable de la seva plantilla en poc temps. Aquests fets han provocat inquietud en certs sectors de la societat ordinenca, on es dubta de la viabilitat de Grifols i del projecte de construcció del laboratori P3. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT