PUBLICITAT

Escaldes Engordany

El PS denuncia que Demòcrates no respecta la llei electoral

DA va presentar ahir el seu programa electoral

Per Maria Lozano

El candidat del PS Pere López.
El candidat del PS Pere López. | El Periòdic

El Partit Socialdemòcrata va anunciar ahir el seu desacord que el partit Demòcrata presentés davant la premsa el seu programa electoral.


El PS, doncs, denuncia que,Demòcrates l’ha presentat «violant el manual de procediments per les Eleccions Generals» que se celebraran el pròxim dia 2 d’abril. A més, argumenta que el Govern, que a dia d’avui el presideix el número u de Demòcrates , Xavier Espot, va distribuir el manual que explicava que la campanya electoral s’inicia el dia 19 de març de 2023. Així doncs, el Partit Socialdemòcrata destaca que «Amb una mà, com a cap de Govern en funcions, Espot distribueix a les candidatures que es presenten a les eleccions generals un Manual de Procediment d’obligat compliment, i amb l’altra ell mateix conculca el que pretén fer respectar als seus adversaris electorals».


El PS, doncs, en el comunicat tracta el seu comportament de «prepotent arran de l’actuació renyida amb el respecte a les formes democràtiques», i afirmen que «els candidats de Demòcrates juguen brut».


A més, el PS argumenta que «empren el govern en funcions per fer anuncis electoralistes, com la signatura d’un conveni amb el Comú d’Escaldes per una promoció d’habitatges, avui mateix» i destaca que «Espot va confirmar públicament que la llei s’aplica a la resta de forces polítiques, mentre que ell s’atribueix amplis facultats per saltar-se les normes».


Els socialistes estan convençuts que «no hi ha cap país del nostre entorn que pugui arribar a considerar normal que un Cap de Govern en funcions provi de canviar les lleis segons la seva voluntat i traspassar així les normes del funcionament públic», i diuen que «els candidats de Demòcrates juguen brut».

Declaracions d’andorra endavant / D’altra banda, la cap de llista d’Andorra Endavant, Carine Montaner, va mostrar el seu rebuig pel conveni presentat ahir per construir una quarantena de pisos de lloguer a preu accessible. Montaner va afirmar ahir en un vídeo que va pujar a la xarxa social Instagram que «el Govern en funcions ha de mirar el funcionament de l’estat, però en període electoral no pot fer anuncis i menysprear els altres candidats» i va destacar que «l’actual govern en quatre anys l’únic que ha fet per l’habitatge és posar tiretes».

Programa electoral de demòcrates/Ahir al matí el Partit Socialdemòcrata va presentar el seu programa electoral, on va parlar dels problemes de l’habitatge, l’avortament i la seva política d’igualtat i va esmentar un possible referèndum per entrar  a la UE.

PUBLICITAT
PUBLICITAT