PUBLICITAT

Acord entre el sector del turisme públic i privat per alinear objectius

Es regularà l’àmbit de col·laboració de les parts per procurar més competitivitat

Per Maria Lozano

Memoràndum d’entesa entre el Govern d’Andorra i Cambra de Comerç,I ndústria i Serveis d’Andorra i les associacions i empreses de sector privat.
Memoràndum d’entesa entre el Govern d’Andorra i Cambra de Comerç,I ndústria i Serveis d’Andorra i les associacions i empreses de sector privat. | Govern AD

Ahir al matí es va signar un conveni entre la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis i el cap de Govern en funcions, Xavier Espot que regula l’àmbit de col·laboració de les parts per procurar uns majors nivells de competitivitat. Així doncs, la Cambra també va signar un conveni en el mateix sentit amb la Confederació Empresarial Andorrana, l’Associació d’Agències de Viatges d’Andorra, Caldea Inúu, Naturland, la Unió Hotelera d’Andorra, Autèntics Hotels, l’Associació d’Empreses d’Allotjaments Turístics, l’Associació de Comerciants Ribreaygua i Travesseres, l’Associació de Comerciants Centre Històric, l’Associació de Comerciants de l’Eix Comerciants del Pas de la Cas, l’Associació de Transports Públics i de Viatgers, Unnic Andorra de Jocs i Ski Andorra.

Aquest acord és un reflex de la voluntat de totes les parts de donar recorregut a l’objecte del projecte per tal de promoure un espai que contribueixi a la millora continuada del sector turístic. L’entesa entre Govern i la CSIS estipula la creació d’una comissió de seguiment que es reunirà un cop al trimestre a petició d’una de les parts, on cada una d’elles designarà un total de dues persones per avaluar l’avançament del projecte i així anar proposant accions per al correcte desenvolupament.

Cal destacar a més, que la Cambra de Comerç suggerirà els representats al Consell d’Administració d’Andorra Turisme i altres organismes públics, entitats autònomes, societats públiques i a les entitats parapúbliques que siguin nomenats del Govern.

Espot va destacar en la seva intervenció que «el sector del turisme és cabdal per a l’economia andorrana, i que cal encaminar-se cap a un equilibri entre la quantitat i la qualitat que garanteixi la continuïtat del futur econòmic, però també mediambiental i cultural». A més, va afirmar que «per aquest motiu és necessari que el sector públic i privat s’asseguin a la mateixa taula a l’hora de prendre decisions en la implementació de polítiques a favor del desenvolupament.

En aquest sentit, Espot va celebrar les signatures d’ahir i es va mostrar agraït per la predisposició del sector privat a arribar a un acord i per la implicació i la voluntat demostrada per aconseguir el conveni i avançar amb els mateixos objectius i la mateixa direcció, ja que el turisme és la principal font d’ingressos del país.

El president de la Cambra de Comerç, Josep Maria Mas, ha explicat que «era indispensable donar-li veu al sector». Per una altra banda, el vicepresident de Turisme de la CCIS, Ricard Vicens ha explicat que «el turisme és un sector clau en l’economia andorrana i un dels principals motors de desenvolupament i generador de riquesa del país, i amb aquest acord pretén agrupar i donar veu al sector a més de dignificar el sector andorrà».

Finalment, la portaveu del grup d’associacions i empreses, Stephi Bastús va destacar que «el fet d’estar junts per primer cop en un projecte comú ens ha demostrat que som capaços de sumar per l’interès del sector, ja que és de vital importància dignificar-ho i estar presents com a actors en la presa de decisions».

PUBLICITAT
PUBLICITAT