PUBLICITAT

Cicland presenta nous models de bicis més segures i millorades

Cicland presenta nous models de bicis més segures i millorades

Vendrell, Calvó, Astrié i Majoral estrenant les noves bicicletes.
Vendrell, Calvó, Astrié i Majoral estrenant les noves bicicletes. | Govern AD

Cicland va presentar ahir al migdia el seu nou model de bicicletes que ja estan disponibles des d’ahir a la tarda a les diferents estacions de la companyia. Durant l’acte de presentació, la ministra en funcions de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, va destacar que «l’arribada de les noves bicicletes refermen el compromís de les quatre corporacions per fomentar la mobilitat sostenible, millorant la seguretat dels usuaris així com una major flexibilitat». A més, va recordar que el servei continuarà sent gratuït durant tots els mesos del any. 

Des del mes de setembre, les parades es concentren a les parròquies centrals del país, a Andorra la Vella, Escaldes–Engordany i Sant Julià de Lòria, sent els punts amb més ús del servei i per tal de millorar el trànsit. En aquest sentit, el Cònsol Major de la capital, David Astrié, va voler remarcar la morfologia de la vall central, sent un dels territoris més plans. Aquesta permet que les bicicletes elèctriques siguin idònies. Finalment, el cònsol Astrié va referir-se a la bicicleta com «la mobilitat del present».Cicland compta, actualment, amb 17 estacions distribuïdes a les parròquies de Sant Julià de Lòria, Escaldes-Engordany i Andorra la Vella. 

El nou model de bicicleta suposa una gran millora respecte a l’actual. Les diferències s’accentuen, sobretot, en matèries de seguretat i del sistema elèctric. En seguretat, les noves bicicletes ofereixen millores en xassís, frens de disc a les dues rodes i una forquilla més reforçada. Per altra part; les millores en la instal·lació elèctrica, la bateria, el seu motor i les llums en l’apartat de components elèctrics i mecànics, han fet millorar la qualitat de les bicicletes. 

L’aspecte estètic també ha sigut modificat de forma radical, passant de ser la tradicional verda a ser blanca, més fina, amb millores de posició de pedaleig així com una facilitat en la millora de la manipulació de la bicicleta. En paraules pronunciades pel cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, la bicicleta ara és «més confortable per l’usuari».El nou model el vehicle incorpora un sistema que permet habilitar parades virtuals, més enllà de les 17 físiques que ja existeixen actualment. 

Es preveu que aquest canvi suposi una millora en l’accessibilitat i flexibilitat de tots els clients, habilitant sempre llocs senyalitzats on poder deixar les bicicletes de forma ordenada. Cèlia Vendrell, consellera de Medi Ambient va mencionar que «amb l’antic sistema de parades fixes, era més complicat trobar ubicacions. Ara amb les parades virtuals es poden trobar molts més punts per deixar la bicicleta». Les millores adherides són un dels avantatges que es proporcionen des de Cicland, que també s’ha de mencionar, que des de principis de setembre de l’any anterior, els usuaris també van poder gaudir del servei de forma gratuïta seguint la mesura aprovada per Govern d’oferir la gratuïtat del transport públic. 

Cicland ha aconseguit des dels seus inicis realitzar un total de 26.185 trajectes. A més, en aquest present any 2023, ja s’han dut a terme 2.162 mobilitzacions, sent les dues parades més utilitzades les del carrer de la Grau i la de la plaça de la Rotonda, situades ambdues a Andorra la Vella, per davant de l’estació localitzada a l’avinguda del Consell de la Terra d’Escaldes-Engordany. 

Per fomentar la potenciació d’aquest servei entre la joventut, s’han col·locat més parades en espais pròxims a centres educatius, a més d’oferir aquest servei de forma gratuïta per donar impuls al transport sostenible. D’aquesta manera, tots els clients que han sol·licitat aquesta gratuïtat continuen gaudint del servei mentre segueixi la mesura aprovada pel Govern sobre el transport públic. Aquesta acció ha permès un creixement del nombre de clients en la utilització d’aquest servei públic del país. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT