PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Recitals i versos per celebrar el Dia de la poesia a Encamp

L’acte va ser al Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp

Per El Periòdic

La celebració del Dia mundial de la poesia a Encamp.
La celebració del Dia mundial de la poesia a Encamp. | Comú d’Encamp

Encamp va acollir aquest passat dijous a la tarda la celebració del Dia mundial de la poesia, que oficialment se celebrarà el 21 de març arreu del món. Com és tradició, la parròquia va commemorar la cita amb un recital de poemes per part dels voluntaris i aprenents de català del Servei de Política Lingüística i alumnes del col·legi María Moliner. Tampoc hi va faltar l’espectacle multitudinari de tancament, que enguany va anar a càrrec de Blanca Llum Vidal i Los Fontán i es va titular ‘La princesa sou Vós’.


L’esdeveniment, que es va fer amb col·laboració amb el Govern, va tenir lloc a la sala de festes del Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp i va començar a les 19.30 hores amb la benvinguda per part de la cònsol major, Laura Mas, que va agraïr l’assistència a tots els presents i va felicitar que es recuperi «amb plena normalitat aquesta commemoració que va ser oficialitzada a nivell internacional l’any 1999 per la Unesco». A més, va matisar que les biblioteques comunals i el departament de Cultura d’Encamp van iniciar la celebració l’any 2010 i, poc després, van comptar amb la col·laboració del Govern, que es continua mantenint fins al dia d’avui. 


D’altra banda, la cònsol major va assegurar que aquesta iniciativa «és inclusiva i participativa», fent especial menció als voluntaris per la Llengua i als alumnes del Maria Moliner. En aquest sentit, va voler «felicitar a tots els que esteu aprenent català, ja que aprendre una llengua no és una tasca fàcil, i encara menys quan un és adult, per tant, teniu tota la meva admiració».
Finalment, Mas va destacar que amb actes com el que s’estava celebrant es preten apropar la poesia i  la literatura a tothom i incentivar l’aprenentatge i el coneixement de nous formats, així com noves formes de gaudir-ne. Posteriorment, la cònsol major va llegir el poema ‘Tan si baixes la vista vers la immunda’, de Francesc Vicent Garcia, Rector de Vallfogona. El poema va ser escollit per la Institució de les Lletres Catalanes per commemorar el dia.


Per tancar la primera part de la celebració, la ministra de Cultura i Esports en funcions, Sílvia Riva, va fer un parlament on va destacar que «tenim sort de comptar amb la participació dels joves del María Moliner i els voluntaris del Servei de Política Lingüística, que dinamitza l’ús del català i complementa l’oferta pedagògica per aprendre la llengua».
La segona part de la celebració va començar amb el recital de poemes en català, a càrrec dels voluntaris i aprenents de català del Servei de Política Lingüística i alumnes del col·legi María Moliner.


L’acte de celebració va finalitzar amb l’espectacle ‘La princesa sou Vós’. Una perfecta combinació entre música i poesia oferta per Blanca Llum Vidal i Los Sara Fontán, on la poetessa va recitar els poemes del seu llibre i els músics van afegir una sonorització excepcional al recital. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT