PUBLICITAT

Escaldes Engordany

Andorra i França signen un acord de cooperació sanitària

Dona continuiïtat a les bones relacions que hi ha hagut entre els dos països

Per El Periòdic

Acord sanitari entre Andorra i França.
Acord sanitari entre Andorra i França. | Govern

El ministre de Salut en funcions, Albert Font, va signar ahir a París un acord marc sobre cooperació sanitària transfronterera i el seu Acord d’aplicació amb el seu homòleg francès, el ministre de Salut i Prevenció François Braun.
Aquest acord dona continuïtat a les bones relacions que ja hi havia entre els dos països, tenint en compte la mobilitat de les poblacions entre Andorra i França. Així doncs, el text s’ha signat en el marc del Diàleg Transfronterer Andorra-Occitània, que es reuneix cada any per potenciar la col·laboració entre els dos països i que en els últims anys s’ha treballat el tema de sanitat.
Així doncs, l’acord fa referència a les conseqüències de la crisi causada per la pandèmia de la covid-19, que va evidenciar la necessitat de diàleg sobre els mètodes d’organització.
A més, s’ha posat sobre la taula la necessitat de solidaritat en cas d’una altra crisi sanitària major entre les regions frontereres dels dos països, a més d’establir les bases d’una cooperació estreta per millorar l’atenció sanitària i garantir la continuïtat de les poblacions properes.
Pel que fa a l’àmbit d’aplicació de l’Acord, s’inclou tot el Principat d’Andorra i la regió d’Occitània de la República Francesa. A més, explica que és aplicable a tota persona assegurada al règim francès o andorrà que resideixi d’una manera estable o es trobi temporalment en una de les dues zones frontereres.
Així doncs, Font va estar acompanyat durant la reunió per la secretària d’Estat de Salut en funcions, Helena Mas, i per l’ambaixadora d’Andorra a França, Eva Descarrega.
En el cas de la delegació francesa, han acompanyat a Braun el seu conseller especial, Amin Mansouri, el delegat d’Afers Europeus Internacionals als ministeris socials, Antoine Saint-Denis, i la Cap de l’Oficina de Polítiques i Relacions Europees, Capucine Dupont.
Cal remarcar que es crea una comissió mitxa composta per representants de les autoritats components de les dues parts, per tal de fer un seguiment del progrés dels punts previstos a l’Acord durant els pròxims anys.
El ministre en funcions Albert Font va convidar al seu homòleg francès a visitar Andorra durant l’any 2023.

PUBLICITAT
PUBLICITAT