PUBLICITAT

Andorra la Vella

Donatiu d’un quadre d’Ureña a l’Ambaixada espanyola

El pintor espanyol col·labora entregant ‘Libros, la bolsa roja’

Per Anna Mencos

Donació de la pintura ‘Libros, la bolsa roja’, ahir al matí a l’Ambaixada d’Espanya a Andorra.
Donació de la pintura ‘Libros, la bolsa roja’, ahir al matí a l’Ambaixada d’Espanya a Andorra. | A.M.

El pintor espanyol Joaquín Ureña va donar a l’Ambaixada d’Espanya del Principat la seva pintura anomenada ‘Libros, la bolsa roja’.
Aquesta col·laboració entre l’artista i l’ambaixada, va començar quan el pintor va presentar la seva exposició a las Sala d’Exposicions de l’entitat. 
Segons explica l’ambaixador Ángel Ros, Ureña, «va ser un referent i poc a poc aquesta sala d’actes i d’exposicions va sent un lloc de trobada d’artistes». Ros va assegurar que aquella exposició va marcar una inflexió en l’ús d’aquest espai i que els pintors o escultors que exposen a l’Ambaixada ofereixen una activitat cultural important de les arts plàstiques.


Per part del pintor, l’experiència de col·laborar amb l’Ambaixada va ser molt bona i per aquest motiu va estar encantat quan li van proposar deixar una peça.
«Per mi és un privilegi poder donar aquesta obra. Tinc un record molt bo de l’exposició i vaig gaudir molt i llavors en assabentar-me que podia deixar una obra, vaig parlar amb l’ambaixador i vam escollir aquesta.»


La pintura situada a la Sala d’Exposicions de l’Ambaixada Espanyola, és d’una estanteria de la casa del pintor, que representa qui és com artista «Jo sempre he pintat la meva vida, els meus llibres, els meus trastos a totes les exposicions», declarava Ureña.


«Aquesta obra és un prestatge dels molts que tinc, són objectes que estan posats i en algun moment els moc una mica». El pintor explicava que el color vermell és un element important de la peça, en la qual també es troben algunes novel·les, escrits i dos llibres il·lustrats.


Joaquín Ureña explicava que en les seves pintures li agrada utilitzar el factor del joc «faig que sembli que veus les lletres, però no estan pintades, es a dir, que si les vols llegir no pots, és el joc; per mi pintar és un joc, sempre» 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT