Gran actuació de Suárez i Cuen a l’Infantil d’Espanya

El certamen va tenir lloc a Gijón i va comptar amb la participació de 633 nedadors de 192 clubs espanyols

Max Suárez i Biel Cuen amb el tècnic Alfonso Maltrana.
Max Suárez i Biel Cuen amb el tècnic Alfonso Maltrana. | FAN

El passat cap de setmana va tenir lloc el 42è Campionat d’Espanya de Natació Infantil d’hivern, celebrat a les instal·lacions del C.N. Santa Olaya de la ciutat de Gijón, on van participar 633 nadadors, de 192 clubs de tot el territori espanyol. En aquest hi va competir una delegació andorrana formada pel director tècnic i entrenador de la Federació Andorrana de Natació (FAN), Alfonso Maltrana, i els nedadors Biel Cuen i Max Suárez.

Cuen va participar en quatre proves. Es va estrenar en els 200 metres esquena amb un temps de 2:17.49, millorant la seva marca personal (MMP) i assolint la 17a posició, quedant-se molt a prop del crono per a poder disputar la final. També va competir en els 200 metres papallona, amb un temps de 2:15,43 i MMP, mentre que a les semifinals va fer registre de 2:13.74 i MMP que li va valer el 5è lloc de la classificació en la final A. La tercera prova en què va participar va ser la final B dels 400 metres lliures, aturant el crono en 4:19.19 MMP i 13è lloc de la classificació per a finalitzar la seva participació en el campionat a la Final B dels 100 metres papallona, amb un registre de 59,85 MMP, rècord d’Andorra de 16 anys i 14è lloc de la classificació.

Per la seva part, Suárez va fer el seu debut en Campionats d’Espanya amb un temps de 27,38 segons en la prova de 50 metres lliures, l’única prova en què es va classificar.