PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sant Julià presenta un cicle de tallers i espectacles a l’exterior

El jardí de la Biblioteca Comunal acull activitats gratuïtes

Per El Periòdic

Les autoritats comunals en l’espai on se celebrarà el cicle ‘Temps de jardí’.
Les autoritats comunals en l’espai on se celebrarà el cicle ‘Temps de jardí’. | Comú de Sant Julià de Lòria

Amb la imminent arribada de la primavera, i després de l’incendi al Centre cultural i de congressos lauredià, un succés que ha obligat al comú de Sant Julià de Lòria a buscar nous espais per celebrar les seves activitats culturals i d’oci. La corporació va presentar ahir la iniciativa ‘Temps de jardí’, un cicle de tallers i espectacles familiars que seran a l’aire lliure. Les activitats, totalment gratuïtes, se celebraran en quatre sessions el 24 de març, el 28 d’abril, el 26 de maig i el 16 de juny al jardí de la Biblioteca Comunal Universitària que actualment es troba ubicada al Museu Fàbrica Reig.


La cònsol menor laurediana, Mireia Codina, va explicar que els jardins on se celebraran les activitats han estat «una font d’inspiració» per al departament de Cultura a l’hora de programar la iniciativa. A més, va assegurar que a partir d’ara, i fins al mes de juny, qualsevol persona que estigui abonada a la biblioteca, tenint en compte que s’ha d’entrar al recinte per accedir al jardí, podrà gaudir d’aquest espai per al seu descans, per trobades o bé per llegir. «Tothom podrà fer el que vulgui a l’aire lliure i no caldrà que participi en les activitats», va dir. Així mateix, va apuntar que per aquest projecte el comú ha destinat un pressupost de 7.500 euros.


Entrant al detall de la programació, la cap de Cultura, Laura Rogé, va informar que totes les activitats començaran a les 17.30 hores. Tot i això, es preveu que els tallers s’allarguin durant dues hores mentre que els espectacles duraran 60 minuts com a màxim. D’aquesta manera, el 24 de març tindrà lloc el taller de ‘Decoració de testos animats’, una activitat per a infants a partir dels quatre anys que podran personalitzar els seus propis testos i veure com creix la llavor d’una planta que se’ls hi facilitarà.


Pel que fa a l’acollida de públic, Rogé va posar en relleu que la previsió és que, en el cas dels tallers, hi pugui prendre part fins a una quarantena de persones, mentre que els espectacles podran acollir entre 50 i 60 espectadors. Aquesta serà la primera edició, però Codina no va descartar que pugui continuar en el temps en funció de la resposta del públic.

PUBLICITAT
PUBLICITAT