PUBLICITAT

UL, suport amb condicionants

  • Gil i Bastida vinculen sumar amb Martí al fet que es desencallin infraestructures «vitals» per a Sant Julià
MARC RODRÍGUEZ
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Montserrat Gil i Roser Bastida, amb el Cònsols de Sant Julià i un dels supents de la llista, ahir a la tarda. Foto: TONY LARA

Les representants d'Unió Laurediana (UL) Montserrat Gil i Roser Bastida van presentar ahir davant el Comú de Sant Julià la primera llista territorial per concursar a les eleccions generals anticipades del 3 d'abril. Ho van fer, segons Gil, amb la intenció de contribuir a «la reactivació econòmica», reclam entorn el qual girarà la campanya d'UL, i com a contrapunt a la manera de fer política dels últims dos anys per part d'un Govern que deixa «un país malmès i amb moltes dificultats».

Aquestes dues grans línies apuntarien, en principi, a una gran sintonia amb Demòcrates per Andorra, ja que la coalició que liderarà Antoni Martí i que s'oficialitzarà demà al migdia, també ha anunciat que l'economia centrarà els principals esforços. Tot i això, Gil no va voler vincular el vot d'UL al suport a la llista de Martí, ja que, tal i com va destacar, aquesta encara era a dia d'ahir una incògnita. «Donarem suport a la llista que més s'ajusti al nostre programa electoral», va resumir la que ha estat consellera del grup parlamentari reformista durant els últims dos anys.

Donat que el contrast entre CR i l'altra possible força nacional a les anticipades, ApC, ha quedat palès al Consell General, UL no s'hauria d'allunyar molt dels centristes. I la clau d'aquest suport vindrà vinculada a tres projectes importants per als lauredians: la reactivació de les obres del vial, l'actuació sobre la Plaça Major i la consecució d'infraestructures escolars per a la parròquia. Qui doni sortida a aquestes obres «vitals» per a la parròquia, segons Gil, tindrà el suport d'UL.

Tot i que les perspectives actuals del centredreta són més optimistes que les del 2009, quan la Coalició Reformista de Joan Gabriel tenia pràcticament assumit que aniria a l'oposició, Gil va assenyalar que en aquesta ocasió es presenten «amb la mateixa il·lusió que fa dos anys».

El concurs de Gil respon a la demanda de diferents representants de la formació d'UL, una petició davant la qual no va dubtar «per responsabilitat de país», assumint les regnes de la llista territorial juntament amb Bastida.

Experiència i joventut

A la sortida de les instal·lacions comunals, Gil va assenyalar que la llista combina «experiència i joventut», constituint «una candidatura valenta». Els tres suplents que acompanyaran les dues polítiques lauredianes seran Pere Obiols, Josep Roca i Maria Servat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT