PUBLICITAT

Una auditoria indicarà si Pyrenair ha complert el contracte signat

  • Els resultats estaran en dues setmanes i el Govern decidirà si adopta accions legals
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Claudi Benet i Hugo Puigdefàbregas, en la signatura del conveni el passat mes de desembre. Foto: ORIOL LLAURADÓ

En un termini de dues setmanes es preveu tenir el resultat d'una memòria econòmica auditada que determinarà el grau de compliment del contracte que va signar Pyrenair amb el Govern d'Andorra per promoure l'atracció turística via avió al Principat d'esquiadors provinents de Madrid i de Galícia. Així es va decidir ahir en una reunió conjunta entre els responsables de l'Executiu i d'Andorra Turisme, i el director de la companyia aèria, Hugo Puigdefàbregas. A partir de les xifres que surtin d'aquesta auditoria se sabrà quina haurà de ser la compensació que Pyrenair haurà de pagar o no a l'Executiu andorrà.

Unes explicacions insuficients / En la reunió d'ahir les explicacions que Puigdefàbregas va fer als responsables andorrans sobre la suspensió dels vols d'aquesta companyia a l'aeroport de Lleida-Alguaire, no van convèncer i van resultar ser «insuficients», segons va explicar Marta Rotés, directora de Ski Andorra. Per aquest motiu es va demanar la informació complementària econòmica que aportarà l'auditoria, i per la qual s'han marcat 15 dies de termini per tenir desglossat allò que l'empresa privada ha complert del conveni que es va signar el passat mes de desembre amb el Govern.

Puigdefàbregas va explicar ahir que l'acord signat «contempla accions de comunicació i comercialització del producte del Principat i no és per fer un número determinat de vols», va apuntar. A més de la promoció turística, el mateix dia de la signatura del conveni ja es va anunciar que la repercussió en xifres per a Andorra seria l'aportació de 5.000 esquiador entre el 23 del gener passat al 25 de febrer d'aquest mes.

«Es tracta d'acords d'intercanvis publicitaris vinculats amb els viatges de vol. El que ara hem de demostrar és que la repercussió econòmica que han tingut les accions sigui igual o superior a l'import aportat per Andorra», va explicar el director de Pyrenair.

Puigdefàbregas va descartar que aquest afer acabi en els tribunals, donant per segur una bona entesa entre les parts amb els resultats de la memòria auditada.

Tot i això, serà en dues setmanes, en una propera reunió, quan les dues parts hauran de fer la valoració «dels serveis no prestats per Pyrenair arran de la decisió unilateral de suspendre els vols a l'aeroport lleidatà», segons va explicar ahir el Govern en un comunicat.

Tot i això, des de l'Executiu no s'ha descartat emprendre accions legals contra l'empresa en cas que aquesta no compleixi amb la compensació que haurà de fer per les accions no complertes.

Pel que fa a l'anunci de la directora d'Ski Andorra, fet públic ahir per aquest rotatiu, d'emprendre nous contactes amb Pyrenair per a pròximes temporades, no va ser tractat en la reunió celebrada ahir, ja que segons va explicar Rotés, primer s'haurà de resoldre aquest assumpte i tancar el contracte, que al Govern li va costar 100.000 euros i a Ski Andorra 30.000 euros.

En la reunió celebrada ahir al mig dia el director de Pyrenair va donar les seves explicacions al ministre de Turisme i Comerç, Claudi Benet, el director del departament de Turisme, Sergi Nadal, el gerent d'Andorra Turisme, Alexandre Andrés, el director de Grandvalira, José Blanco i la directora d'Ski Andorra.

Segons va qualificar Puigdefàbregas la relació en aquesta trobada va ser molt cordial i espera que en la propera reunió aquest afer quedi tancat amb la compensació justa per a les dues parts.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT