PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Associació d’Editors participarà a la Fira del Llibre de Madrid

Les dues entitats signen un conveni per reforçar la divulgació i promoció de les edicions nacionals

Per Anna Mencos

Signatura conveni de col·laboració entre el ministeri de Cultura i Esports i l’Associació d’Editors d’Andorra.
Signatura conveni de col·laboració entre el ministeri de Cultura i Esports i l’Associació d’Editors d’Andorra. | SFGA/JAViladot

La ministra de Cultura i Esports en funcions, Sílvia Riva, va signar ahir dimecres a la tarda un conveni de col·laboració amb l’Associació d’Editors d’Andorra amb l’objectiu d’impulsar les activitats de l’associació i de donar continuïtat a les accions que ja s’estaven duent a terme. La ministra explicava que el conveni arribava per culminar tots aquests anys de treball conjunt que han mantingut les dues parts durant la legislatura i afirmava que, ja que era una bona línia de treball, calia consolidar aquests acords perquè es poguessin anar renovant any rere any.


D’aquesta manera, el conveni entre ambdues parts es formalitza amb l’aportació econòmica del Ministeri de Cultura, de 13.500 euros per portar la participació de l’associació, a més de la Fira del llibre del Pirineu a Organyà i la Setmana del llibre en català de Barcelona.


El conveni permet complir els objectius del ministeri per «fomentar la lectura, la promoció de la literatura andorrana i el suport al sector editorial nacional».
La ministra va explicar que aquest compromís i d’aquest conveni signat, volen fer un pas més enllà i assolir un nou objectiu i una nova cita en l’àmbit editorial i per aquest motiu per primera vegada han decidit que l’Associació d’Editors d’Andorra i el Govern, participaran a la fira del Llibre de Madrid. «És important acompanyar les editorials del país perquè puguin promocionar els llibres i la literatura andorrana en general, més enllà de les fronteres».


Per part de l’Associació d’Editors, creuen que és una molt bona oportunitat per donar a conèixer la cultura literària andorrana, «creiem que és l’oportunitat per internacionalitzar les lletres andorranes, i que no hi ha una altra manera que ens puguin conèixer si no és a través de traduccions i de donar a conèixer els nostres llibres i autors. És una nova eina que ens permetrà seguir ampliant fronteres», declarava Oliver Vergés, representant de l’Associació.


D’altra banda, el ministeri seguint els preceptes del Pla Estratègic de la Cultura 2030, el Govern es compromet a adquirir 30 exemplars de cada llibre que publiquin les editorials andorranes, tant si són membres o no de l’Associació, els quals seran destinats al proveïment de les biblioteques comunals, les biblioteques escolars i universitàries, els centres de recursos pedagògics i els centres d’autoaprenentatge del català.


En el cas dels llibres publicats que tinguin una temàtica relacionada amb l’àmbit cultural del país, a través del Departament de Patrimoni Cultural, participarà en l’edició dels llibres deixant sense efecte el pagament per l’ús d’imatge en cas que s’utilitzin imatges del fons patrimonial.


L’Associació d’Editors també donava les gràcies al Govern pel suport que està donant a l’edició a través de l’ampliació dels exemplars, consolidant de manera més clara aquest suport editorial que «va més enllà de les pròpies subvencions culturals i, d’altra banda, permet la continuïtat de les fires dels llibres». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT