PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra acollirà l’esdeveniment internacional ‘eSports City Fest’

L'event espera apropar entre 4.000 i 6.000 persones al país el cap de setmana del 20 i 21 de maig

Per El Periòdic

Un instant de la presentació, ahir.
Un instant de la presentació, ahir. | ANA / M. P.

Després de l’acord signat entre Andorra Business i l’empresa Encom Games al desembre, el Principat ja es prepara per acollir el primer gran esdeveniment internacional amateur d’eSports, una cita que sota el nom eSports City Fest espera apropar entre 4.000 i 6.000 persones al país el cap de setmana del 20 i 21 de maig. Durant la roda de premsa de presentació de l’esdeveniment d’ahir, el ministre de Presidència, Economia i Empresa en funcions i president d’Andorra Business, Jordi Gallardo, va afirmar que aquest és un projecte que té «tots els elements per ser un èxit» gràcies a la col·laboració d’Encom Games, una empresa amb un recorregut de més de 10 anys en la indústria dels eSports i responsable de Dreamhack Espanya, el circuit mundial més prestigiós del sector.

Gallardo va reconèixer que des que el Govern va apostar de manera decidida pels esports electrònics, sent un dels pocs països que incorpora una llei pròpia en aquest sentit i l’únic que disposa d’un pla estratègic concret, «hem tingut nombroses trobades per posar en marxa molts projectes, fins i tot alguns de renom que apropen un elevat volum de gent», però la voluntat de l’Executiu ha estat apostar per aquells que puguin donar continuïtat i evolució al sector al llarg del temps. Així doncs, el president d’Andorra Business va manifestar que, amb aquesta aposta, el que es vol és «llançar un missatge clar a l’ecosistema i a la indústria de què sabem cap a on volem anar», que el país dona eines jurídiques que permeten evolucionar, i que es tracta d’esdeveniments que provoquen un retorn directe cap al país.

De fet, al llarg del seu exposat, Gallardo va anunciar que la voluntat és que una de les primeres zones econòmiques que s’impulsin al Principat sigui la dels eSports, ja que, a més a més, també representa un motiu més perquè els turistes visitin el país. «Creiem que pot ser una palanca interessant per reforçar el sector i també ens ha de servir per promoure i potenciar la marca Andorra», va dir. Tanmateix, va destacar la importància de la col·laboració publicoprivada a l’hora d’impulsar projectes d’aquest calat, segons informa l’ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT