PUBLICITAT

L'Executiu activa més de 15 milions d'euros en crèdits

  • En total són 17 projectes d'Ordenament Territorial, Medi Ambient i Interior
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Dos operaris treballen en la col·locació de protecció per allaus i riscos geològics. Foto: EDUARD COMELLAS

El Govern va activar ahir 15.947.152,36 d'euros en crèdits que ja s'han aprovat amb caràcter de despeses plurianuals de 17 projectes pressupostaris dels ministeris d'Ordenament Territorial; Interior; i Medi Ambient, Agricultura i Patrimoni Natural. El Govern va posar en marxa aquests 17 crèdits d'acord amb el que disposa la llei general de les finances públiques, que en aquest cas permet la posada en vigor dels crèdits votats per a l'exercici 2011 amb caràcter de despeses d'inversió plurianuals ja aprovats pel Consell General en les lleis de pressupostos anteriors i previstes al projecte de pressupost de l'Administració general per a aquest any.

Dotze dels projectes pressupostaris activats, per valor d'uns 14 milions d'euros, corresponen al Ministeri d'Ordenament Territorial; dos projectes més per més d'1.200.000 d'euros corresponen al Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Patrimoni Natural; i els tres últims projectes de crèdits estan assignats al Ministeri d'Interior.

desglossament de partides / En el desglossament de les partides pressupostàries de l'Executiu destaca, per ser la més alta, la destinada a la pavimentació de carreteres generals, secundàries i carrers amb una aportació de tres milions d'euros. Li segueix, per quantitat, els dos milions d'euros que aniran destinats a la zona esportiva d'Ordino.

La carretera general de Pont de Molleres a la parròquia de Canillo, i la carretera general 2, a la rotonda de l'avinguda Miquel Mateu i la del Copríncep Episcopal, són les altres partides destacades amb 1.693.732 i 1.628.795 euros, respectivament.

L'arrenjament de la carretera general 2, a la zona de Ransol i Soldeu i altres millores puntuals i funcionals a la xarxa de carreteres són altres partides quantioses amb un milió i mig d'euros cadascuna.

A més d'aquestes grans partides plurianuals del Ministeri d'Ordenament Territorial, per al d'Agricultura i Patrimoni Natural hi ha destinats per aquest any 87.691 euros per a camins rals. En el departament de Medi Ambient només es destaca una quantitat de 1.271.922 euros destinada a la gestió de residus.

Finalment el Ministeri d'Interior té una suma de tres partides importants per continuar pagant projectes relacionats amb els cossos especials. Així, 150.000 euros són els que pagaran part de la remodelació de la direcció i de la gestió del servei de la Policia. Altres més de 30.000 euros aniran destinats al departament de la Policia Criminal, i 260.100 euros seran els que costejaran les despeses previstes en els projects per aquest any del cos de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvament, segons descriuen des de l'Executiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT