PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Kriechmayer i Stuhec guanyen al descens de les finals mundials

Els vencedors a la classificació general, Kilde i Goggia, finalitzen sisè i segona respectivament

Per El Periòdic

Stuhec durant el descens d’ahir.
Stuhec durant el descens d’ahir. | Oriol Molas

La pista Àliga d’El Tarter va acollir ahir la primera prova de les Finals de la Copa del Món d’esquí alpí, el descens masculí i femení.

En categoria masculina, tot i que el Globus de Cristall ja estava adjudicat al noruec Aleksander A. Kilde, sisè a la sessió d’ahir, el vencedor de la prova va ser l’austríac Vincent Kriechmayr amb un temps de 1’26 ”59, que va acabar segon de la classificació general de la disciplina. El podi de la cursa el van completar dos alemanys: Romed Baumann i Andreas Sander, amb una diferència de nou i 13 centèsimes del guanyador, respectivament. 

A peu de pista, Kriechmayr va assegurar que després dels dos entrenaments, la pista «estava fantàstica», i va felicitar l’organització per l’excel·lent preparació del traçat. Per la seva banda, Kilde, que va ser sisè, va revalidar el títol de campió, va atribuir la seva regularitat a la feina de tot el seu equip, i va assenyalar que ha estat una «temporada increïble» per la gran competència amb els seus contrincants.

La gran ovació del dia se la va endur el francès Johan Clarey, que es retira amb 42 anys i gairebé 20 de carrera esportiva. Clarey, que aquesta temporada ha acabat quart en la general, es va acomiadar molt content de la seva trajectòria i posant en relleu que Andorra «ha estat un lloc perfecte per acabar la meva carrera».

Pel que fa al descens femení, la cursa d’ahir la va guanyar l’eslovena Ilka Stuhec amb un crono de 1’30’’35, amb una diferència de més de mig segon davant de la guanyadora de la disciplina, la italiana Sofia Goggia, que va quedar segona, trencant la seva hegemonia després de cinc victòries consecutives. La tercera de la cursa va ser la suïssa Lara Gut, la gran especialista en Supergegant que aquest dijous lluitarà pel Globus de Cristall de la categoria. Stuhec va assegurar que «guanyar sempre està bé, i especialment en un lloc com aquest», i va afegir que «ha estat una cursa justa per a tothom».

En la classificació general, Goggia i Stuhec ja tenien assegurats el primer i el segon lloc, però la cursa d’ahir va ser clau per decidir el tercer lloc. La caiguda de la italiana Elena Curtoni li va fer perdre aquesta posició, que finalment va obtenir la suïssa Corine Suter tot i acabar 12a a l’Àliga. Goggia, que va aixecar el seu quart Globus de Cristall de la seva carrera, es va mostrar orgullosa de la fita assolida i dels resultats assolits durant la temporada. Per a la italiana, el fet que la pista Àliga no presenti grans dificultats li va suposar precisament un repte, ja que la va obligar a estar molt concentrada i a esquiar d’una manera diferent. Per això va assegurar que «la pista m’ha ajudat a ser una millor esquiadora i, per tant, estic molt contenta d’haver assolit la segona posició».

PUBLICITAT
PUBLICITAT