PUBLICITAT

Actes commemoratius per celebrar el Dia de la Constitució

Actes commemoratius per celebrar el Dia de la Constitució

En la primera part del concert s’han interpretat obres andorranes.
En la primera part del concert s’han interpretat obres andorranes. | ANA

Ahir dimarts es va celebrar el tradicional concert  l’ONCA del Dia de la Constitució, el qual va commemorar els 30 anys de la carta magna. L’acte es va celebrar al Centre de Congressos d’Andorra la Vella i van assistir més de 250 espectadors. «Hem preparat un concert amb un programa que presenta el present, el passat i el futur de la música del país», va assegurar el director artístic de la Fundació ONCA, Albert Gumí.

El concert va estar dividit en dues parts. La primera va estar protagonitzada per la interpretació de cançons de temes andorrans com la sardana ‘Les valls d’Andorra’ de Jaume Ventura i Tort, arranjada per Albert Gumí; tres cançons d’Enric Marfany i Gosset: ‘A Andorra’, ‘El cant del Valira’ i ‘Aplec a Canòlic’, les quals van estar arranjades pel violinista Jordi Coll; i la peça ‘Jo voldria ser andorrà’, de Jaume Casadevall Costa. 

El primer acte del concert va comptar també amb la participació de la cantant lírica andorrana, Maria Soler. «Ha estat molt interessant descobrir tots aquests textos que parlen d’Andorra, del meu país. Descobrir que hi ha tota aquesta música andorrana ha estat una experiència molt fructuosa en la meva carrera com a cantant», va assegurar la soprano andorrana.

La segona part del concert va tenir com a protagonista l’estrena de l’obra ‘Un viatge’, de l’escriptor Albert Villaró i el director artístic de la Fundació ONCA, Albert Gumí. «És un repàs de la història d’Andorra, des de les glaciacions fins a la Constitució. Albert Villaró ha fet un text fantàstic i la música el perfila. Tenim tota la història del país resumida en una obra musical», va concloure Gumí.

En aquesta segona part van entrar també en escena els actors andorrans Raquel López i Oriol Guillem, els quals van narrar aquesta peça musical de 40 minuts i que va fer aixecar tot el públic del Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

El concert va acabar, com no podria ser d’una altra manera, amb la interpretació per part de Maria Soler i dels músics de l’ONCA i de la Jonca, del Gran Carlemany, l’himne nacional d’Andorra. 

Durant el dia d’ahir els diferents alumnes del país es van sumar també al càntic de l’Himne Nacional per commemorar el 30è aniversari de la Constitució del Principat d’Andorra. Van participar-hi un total de 24 centres escolars i educatius i es va comptar amb la presència de la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT