PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Augment dels usuaris del bus a la demanda amb 74.611 viatges

Un total de 41.385 usuaris van utilitzar el servei durant l’any 2022

Per El Periòdic

Una imatge d’arxiu del bus a la demanda d’Escaldes-Engordany.
Una imatge d’arxiu del bus a la demanda d’Escaldes-Engordany. | Arxiu ANA

Escaldes-Engordany va posar en marxa el juny del 2021 el servei de transport col·lectiu a la demanda. Des de llavors la xifra d’usuaris ha anat en augment. L’any passat es va tancar amb 74.611 viatges completats, la qual cosa correspon a uns 200 viatges per dia, i un total de 41.385 usuaris. L’increment de les dades de les persones que opten per fer servir aquest servei és que el nombre d’usuaris habituals era de 467 persones el mes de juliol, mentre que tot just un any després, la xifra va augmentar fins als 1.280 passatgers.


Pel que fa al perfil d’usuaris, és majoritàriament femení i de totes les edats, però en un pes especial amb la població jove i les persones amb mobilitat reduïda. El servei de bus a la demanda és gratuït i per fer-lo servir cal fer una reserva prèvia a través de l’aplicació Ride Pingo o per telèfon. 


Escaldes-Engordany, va optar per aquest servei a la demanda i no per un servei de transport públic tradicional per facilitar la vida a la ciutadania, fomentant la seva mobilitat i a la vegada lluitant contra el canvi climàtic, evitant la circulació de busos sinó és totalment necessari.
Des del comú s’ha reiterat que el servei ha facilitat una opció de transport a les persones que s’han de desplaçar als barris més allunyats del centre. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT