PUBLICITAT

Verdú voldrà demostrar del que és capaç davant l’afició andorrana

L’atleta nacional declara que no sortirà a passejar-se durant les finals del món i espera que córrer a casa l’ajudi

Per Joan Jiménez

Joan Verdú, presentant el seu nou casc commemoratiu en un vídeo a les seves xarxes socials.
Joan Verdú, presentant el seu nou casc commemoratiu en un vídeo a les seves xarxes socials. | Twitter @JoanVerdu

L’esquiador andorrà, Joan Verdú, és el primer nacional que aconsegueix arribar a les finals de la Copa del Món d’Esquí, on la pròxima edició se celebrarà aquest mateix cap de setmana al Tarter. Si bé Verdú va declarar ahir, durant una roda de premsa, que arribar fins aquesta cita, on es reuneixen els millors esquiadors del món a la que ha sigut i és la seva terra, ha sigut la fita d’aquesta temporada, l’andorrà no es conformarà amb el mer acte de ser present durant la competició. Verdú vol treure la seva millor versió per tal d’assolir el millor resultat possible, aprofitant el seu coneixement més avançat del terreny en comparació amb els seus contrincants. L’esquiador de casa se sent alleujat d’haver pogut assolir el que cap altre andorrà ha aconseguit: disputar unes finals de la copa del món d’esquí. Aquest repte ha estat assolit després d’una difícil, però satisfactòria temporada, on l’andorrà havia competit amb l’objectiu de poder acudir a la cita d’aquest cap de setmana, i així serà. Dissabte i diumenge es produiran les competicions finals on es podrà veure als millors atletes del planeta d’esquí i, entre ells, hi serà Joan Verdú. A més, l’andorrà va voler donar una sorpresa a la seva afició en presentar un nou casc que utilitzarà per a aquestes finals mundialistes que rendeix honor a l’afició andorrana.


L’esquiador andorrà va comparèixer ahir davant la premsa on va realitzar diverses declaracions enfocades a la competició que es durà a terme aquest cap de setmana. Verdú va declarar que tot i el fet que el «poder estar aquí, ja és una victòria», va aclarir que «no sortiré a passejar» durant les finals d’aquest cap de setmana, «vull fer una bona cursa davant tots vosaltres (l’afició andorrana) i vull demostrar del que soc capaç», va dictaminar l’atleta. Verdú es mostrava satisfet d’haver pogut assolir la classificació a les finals del món i «m’he tret el pes de sobre de ser-hi» a la cita d’aquest cap de setmana, va declarar Verdú.
L’esquiador nacional va declarar que no es fixa com a objectiu acabar en una posició determinada o arribar al TOP 5, per exemple, en aquestes finals mundialistes. Verdú va especificar que «mai m’havia trobat amb l’objectiu de puntuar en cada carrera», cosa que va canviar durant la present temporada, ja que si es pretenia arribar a la cita final mundialista, Verdú havia d’entrar de forma regular en els punts, cosa que així ha sigut. Fins ara, Verdú especificava que s’havia centrat en el rendiment a l’hora de participar en una cursa i que «mai em plantejo aquests objectius» d’acabar en una posició determinada en una competició. Tot i així, l’atleta del país dels Pirineus va declarar que «aquest dissabte no vull passejar-me, vull fer una bona cursa davant de tots vosaltres (l’afició andorrana) i demostrar del que sóc capaç».


Joan Verdú va mostrar el seu optimisme respecte al fet de disputar les finals a casa. No només pel suport que li atorgaran tots els aficionats andorrans, també hi ha avantatges des del punt de vist més pràctic. «En l’àmbit tècnic, les pistes les conec més que la resta (de competidors)... tot i que confio en el fet que el traçat permeti que tots els esquiadors puguin córrer en igualtat de condicions», va estipular Verdú. L’atleta assegurava voler centrar els seus esforços a la primera màniga a realitzar una baixada sòlida per assegurar-se el pas a la segona, on «espero exprimir-me al màxim i que el meu esquí faci la màgia», va declarar Verdú.


En finalitzar la conferència de premsa, Verdú va voler fer una sorpresa als aficionats en mostrar el casc commemoratiu que portarà durant les finals d’aquesta setmana. El casc es compon d’un cel estrellat que referència al somni de Verdú de poder jugar aquesta competició a Andorra. Al costat dret, se situa la bandera andorrana estampada i, a l’esquerra, una imatge de l’afició andorrana. Aquesta no ha fallat a la cita per animar al seu ídol, ja que s’han esgotat totes les entrades disponibles per l’esdeveniment.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT