PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Soldeu frega el 100% d’ocupació hotelera per les finals d’esquí

La competició ‘Audi FIS Ski World Cup 2023’ dona el tret de sortida

Per Sònia Lecha

Diferents hotels de Soldeu, una de les zones on es disputa la final d’esquí alpí.
Diferents hotels de Soldeu, una de les zones on es disputa la final d’esquí alpí. | Maricel Blanch

L’Sport Hotel Hermitage & Spa i el Park Piolets Hotel & Spa de Soldeu ens han confirmat que aquesta setmana tenen una ocupació hotelera que frega el 100%. En el cas, de l’hotel del Tarter ens han comentat que tenen una ocupació del 80%. En aquest aspecte, influeix que avui comencen les finals de la Copa del Món Audi FIS d’esquí alpí. És la segona vegada que se celebren a Grandvalira, més concretament, es disputen a la pista Àliga d’El Tarter i a la pista Avet de Soldeu. 

Els 25 millors esquiadors de cada especialitat del circuit mundial competiran pels títols de les següents disciplines: eslàlom, eslàlom gegant, supergegant i descens, tant en categoria masculina com femenina. L’Audi FIS World Cup Finals Andorra 2023 dona el tret de sortida a les 10.00 hores amb els entrenaments de descens masculí i femení a la pista Àliga al Tarter. La cerimònia d’inauguració és a les 19.30 hores a Soldeu. 

Pel que fa a les proves la pista Avet de Soldeu, compta amb més de 1.200 metres de longitud i una pendent màxima del 65%. Aquesta localització acollirà les proves tècniques de l’eslàlom i l’eslàlom gegant. Respecte a la pista Àliga del Tarter, el seu traçat doble que a vista d’ocell forma una ‘X’ i que simbolitza el logotip de Grandvalira. El Tarter serà l’escenari de les proves de velocitat i compta amb una pista de 2,7 quilòmetres i un desnivell de més de 700 metres. 
Per altra banda, L’Abarset i la plataforma de Soldeu seran l’epicentre de les activitats d’entreteniment, amb festes Après Ski cada dia. Aquest any hi ha la gran novetat del World Cup Village, on es podrà gaudir d’actes infantils i gastronòmics amb la presència de grans marques. 

El pròxim divendres 17 de març a les 19.00 hores es farà el sorteig públic al Tarter dels dorsals per la competició. I el cap de setmana, 18 i 19 de març, des de les 9.00 fins a les 17.00 hores tindran lloc totes les proves de l’Audi FIS Ski World Cup Finals Andorra 2023. En el cas de diumenge 19 la competició acabarà a les 15.00 hores.

PUBLICITAT
PUBLICITAT