PUBLICITAT

Múltiples detencions aquesta setmana

Arrestats dos individus no residents per intent de furt i delicte contra el patrimoni en un establiment de la capital

Per Joan Jiménez

Foto d’arxiu d’agents de polícia motoritzats
Foto d’arxiu d’agents de polícia motoritzats | Policia d\'Andorra

La Policia ha portat a cap múltiples detencions en aquesta setmana. Entre elles, destaca la detenció de dos homes no residents de 35 i 45 anys, que presumptament planejaven entrar a un establiment d’Andorra la Vella. Els detinguts havien estat vigilant el local, analitzant els sistemes de seguretat i preparant una intrusió dins d’aquest. L’operació de detenció duta a terme el passat dimecres a primera hora de la tarda, va aconseguir evitar el possible furt localitzant als presumptes autors després d’una investigació iniciada el diumenge passat al vespre. Els individus formen part d’un grup organitzat, tenint un d’ells una ordre de recerca judicial per un furt en un comerç l’any 2017. Els presumptes autors de l’intent de furt van passar a disposició judicial.


Així mateix, la Policia ha dut a terme vàries detencions relacionades amb crims per possessió de drogues, sent un total de set. Dilluns a la nit es va arrestar un home no resident de 33 anys a la frontera del riu Runer amb 1 gram de metamfetamina; dimarts a la tarda, a la Massana, els agents van detenir un resident de 44 anys amb 0,6 grams de cocaïna; dimecres, en les proximitats d’un local d’oci nocturn de la parròquia de Canillo, es va arrestar un home resident de 29 anys amb 1,1 grams d’MDMA; la matinada de dijous, la Policia va detenir dos homes residents de 19 i 20 anys amb 0,6 grams d’heroïna, i, la matinada d’aquest divendres, s’han arrestat dos homes més, un resident de 23 anys a Andorra la Vella amb una cigarreta impregnada de cocaïna i un altre resident de 33 a Canillo amb 1,2 grams de cocaïna. També es va detenir, durant aquesta setmana un home resident de 30 anys, per conduir sota els efectes de les drogues i que, a més, es trobava en possessió de 0,8 grams d’èxtasi.


Durant els darrers dies, s’han detingut també tres persones per alcoholèmia. Un d’ells és un resident de 61 anys a qui es va detenir amb una taxa d’1,09 arran d’un accident amb danys materials dimecres. La matinada de dijous, la Policia va arrestar un home resident de 22 anys amb una taxa de 0,88 a qui va controlar després que intentés escapar d’un control i no fer cas de les indicacions dels agents. Per aquest motiu, també se’l va detenir com a presumpte autor d’un delicte contra la funció pública. La matinada d’aquest divendres, un altre home, resident de 39 anys, ha estat arrestat amb una taxa de 0,97 en un control rutinari.
Per acabar, la Policia va detenir també, a Andorra la Vella, un home resident de 42 anys com a presumpte autor d’un delicte contra l’Administració de Justícia per crebantar una ordre d’arrest domiciliari, i un no resident de 25 anys al Pas de la Casa com a presumpte autor d’un delicte contra la funció pública per no respectar una expulsió administrativa.


Els crims relacionats amb les drogues van augmentar ja durant l’any passat, tal com va assenyalar en l’obertura de l’any judicial pel fiscal Alberca, que va esmentar que aquesta tipologia de crims havia tornat a nivells anteriors a la pandèmia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT