PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Verdú, preparat per a la doble cita de Copa del Món de Kranjska Gora

L’andorrà arriba en 18a posició i amb la motivació per tancar la seva classificació per a les finals

Per El Periòdic

Verdú a la Copa del Món de Palisades.
Verdú a la Copa del Món de Palisades. | Gabriele Facciotti / Agence Zoom

Arriba la doble cita de la Copa del Món de Kranjska Gora (Eslovènia), l’última abans de les Finals de la Copa del Món Andorra 2023 que es disputaran al Principat durant la setmana vinent. Joan Verdú, després dels punts assolits als Estats Units a l’última cita WC, i després dels entrenaments a la pista Avet de Soldeu, arriba a les dues curses de gegant de Kranjska Gora amb la motivació ben alta i preparat per tancar la seva classificació per a les finals.

L’andorrà arriba a la cita eslovena amb 71 punts a la Copa del Món que el situen en la 18a posició. L’esquiador va sumar els seus primers punts de Copa del Món d’aquesta temporada a Alta Badia (Itàlia), quan va encadenar dues dotzenes posicions que li van atorgar 44 punts, 22 cada una. Després va tornar a puntuar a Schladming (Àustria), quan va ser 16è i va sumar 15 punts, i també els 12 que en va afegir al seu caseller gràcies a la 19a posició a Palisades (Estats Units), fins ara l’última carrera de la Copa del Món que s’ha disputat.

La cita eslovena de demà és especial per a Verdú, ja que va marcar punts de Copa del Món per primera vegada a aquesta jornada de l’any passat, quan va finalitzar 17è a la cursa que, també, es va disputar al mes de març.

Medina fa els millors gegants / Íria Medina va aconseguir les dues millors curses de la temporada en punts FIS en els dos gegants disputats ahir a Rauris (Àustria) on va aconseguir rebaixar els actuals 44.82.

Medina va finalitzar novena i onzena, respectivament, a les dues carreres de gegant disputades. A la primera cursa va fer un temps de 1.59.28, a 1.93 de la guanyadora, l’austríaca Viktoria Buergler (1.57.35), fent una molt bona segona mànega (novena). Així, va marcat 42.99 punts FIS, el que suposa el seu millor resultat de la temporada. A la segona cursa, l’esquiadora va acabar onzena a 1.96 de la guanyadora, l’alemanya Leonie Floetgen (1.57.80), i amb 44.14 punts FIS, que també milloraven els seus actuals 44.82. 

Copa d’Europa d’eslàlom de Levi / Ahir es va obrir la Copa d’Europa de Levi (Finlàndia) amb la cursa d’eslàlom que comptava amb els corredors Àxel Esteve i Àlex Rius. Els dos andorrans van ser 45è i 46è, respectivament.

Esteve va marcar un temps de 1.48.38, a 4.71 del vencedor, que va ser el suís Tanguy Nef amb 1.43.67. L’andorrà, que sortia amb el dorsal 55, va finalitzar la primera mànega en la 47a posició a 2.93. Després de la segona, finalment, va ser 45è.

Rius, per la seva part, va sortir amb el dorsal 72, i va ser finalment 46è. A la primera mànega es va situar 57è i així entrava a la segona mànega. L’esquiador va completar les dues mànegues amb un temps total de 1.48.53, a 4.86 del guanyador.

Avui es disputa una segona cita d’eslàlom d’aquest certàmen.

PUBLICITAT
PUBLICITAT