PUBLICITAT

PS SDP + comparteixen la preocupació dels bancs

López i Bartumeu es reuneixen amb Andorran Banking

Per Joan Jiménez

Reunió d’ahir entre PS SDP + i Andorran Banking
Reunió d’ahir entre PS SDP + i Andorran Banking | PS SDP +

La coalició PS SDP + es van reunir ahir amb l’Associació de Bancs Andorrans, amb qui van tractar la manca de confiança de la Unió Europea respecte a la supervisió del sector bancari andorrà. La reunió ha comptat amb la presència del candidat a cap de Govern de la coalició, Pere López, el president de Progressistes SDP, Jaume Bartumeu, conjuntament amb els directors generals de les tres entitats bancàries d’Andorra. Lluís Alsina (Morabanc), Xavier Cornella (Crèdit Andorrà) i Carlos Aso (Andbank) han atès a López i Bartumeu amb la presència de la presidenta d’Andorran Banking, Esther Puigcercós.


La reunió ha girat entorn la qüestió de la manca de confiança en la supervisió del sector bancari d’Andorra manifestada per la Comissió Europea. Durant la reunió, PS, Progressistes i el sector bancari van constatar el seu desconcert respecte a què, després de 3 anys, moment en què França i el Banc d’Espanya van manifestar les seves inquietuds, encara no s’ha treballat la temàtica, segons els assistents a la reunió.


Els líders de la coalició van assenyalar que «s’ha perdut la possibilitat» de treballar-hi conjuntament amb el sector i que «ha faltat capacitat i coneixement, i un equip negociador que pogués defensar aquestes qüestions». El candidat Pere López va afegir que el procés de negociacions amb la UE «més plural i participatiu amb els sectors, amb experts de primera línia i bons negociadors per avançar de manera adequada». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT