PUBLICITAT

Grifols no ha passat per la Comissió d’Obres i Urbanisme

Barbara Pamies, nova consellera d’Ordino en substitució d’Armengol

Per Joan Jiménez

Pamies al comú
Pamies al comú | El Periòdic

Aquest dijous, Enric Dolsa, conseller de X’Ordino, va sentir-se menystingut durant la sessió de consell de comú d’Ordino pel fet que el comú hagi decidit fer arribar el projecte de construcció de Grífols a Govern sense que aquest s’hagi presentat prèviament a la comissió d’obres i urbanisme de la parròquia. Un pas, segons Dolsa, necessari. «Malgrat que sigui un projecte d’interès nacional, ha de complir les ordenances d’Ordino. Si no les compleix, faré el que toqui» ha advertit el conseller de la minoria. Dolsa va destacar a la premsa que «l’edifici s’ha declarat edifici singular, per tant, s’ha de saber si compleix la normativa» passant per la comissió d’obres i urbanisme. Dolsa va especificar que el projecte de construcció del laboratori P3 de Grifols és, segons Dolsa, el projecte més important de la comissió d’obres d’aquests últims quatre anys «pel que afecta a tota la població», fet que provoca més indignació dins de l’oposició al no poder entendre aquest enviament dels informes des del comú fins a govern sense passar per la comissió.


Per la seva banda, el cònsol major Mortés, va justificar que s’està intentant que la campanya pels pròxims comicis giri entorn de Grifols explicant «mentides, m’atreveixo a dir», segons el cònsol major, sobre el projecte. A més, Mortés va recalcar que «Grifols és una empresa sòlida, és una multinacional importantíssima, reconeguda dins del sector i, per tant, jo penso que compleix totes les garanties».


Barbara Pamies, número tres de MovemOrdino als últims comicis parroquials, va ser nomenada com a nova consellera del comú d’Ordino. Pàmies entra al comú substituint Jean Michel Armengol, candidat del PS a la candidatura parroquial d’Ordino i que va renunciar a la conselleria per a poder acudir a les eleccions del 2A. La nova consellera tindrà 9 mesos abans de les eleccions comunals del pròxim mes de desembre d’aquest mateix any. Pamies comença la seva activitat com a nova membre del consell comunal ordinenc amb la voluntat de voler continuar amb les fites que ja perseguia el seu antecessor, Armengol, com per exemple el laboratori P3 de Grifols.


La consellera de MovemOrdino va declarar fent referència a l’afer Grifols i de la construcció del laboratori P3, on Pàmies va ser contundent en afirmar que «seguirem amb el mateix tarannà que és a hores d’ara, que amb la informació que hi ha, estem en contra. Veiem que pot haver-hi un risc molt elevat, el risc zero no existeix i el benefici que això comporta, cedint uns terrenys, sinó el millor terreny d’Ordino que és públic i obert, per una empresa que pocs llocs de treball aportarà al país de gent que ja hi resideix... per tant, no hi veiem el benefici davant el risc que hi ha». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT