PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El cos de Bombers celebra el patró de prevenció d’incendis

La corporació obrirà nou noves places per cobrir les vacants al cos

Per El Periòdic

El cos de Bombers aquest dijous celebrant el seu patró.
El cos de Bombers aquest dijous celebrant el seu patró. | C.C.T

El director del cos de Bombers, Jordi Farré va anunciar ahir dijous que el cos especial preveu obrir nou places noves, per cobrir set vacants de bombers que es jubilen i dues per a la defunció de dos membres actius aquest darrer any. Així ho va explicar a la celebració del patró del cos de Bombers, Sant Joan de Déu.


En l’acte es va fer un repàs de les actuacions de cos l’any 2022 on es van executar 9.050 actuacions, pràctiques i formacions. D’aquestes actuacions 275 intervencions van ser en incendi, 362 en salvaments, 852 assistències tècniques, 4.978 sanitàries i 2.583 de pràctiques i formació. En l’acte també es van repartir medalles a bombers i operadors que porten 15 anys al cos.
Jordi Farré, donava les gràcies a tot el cos per la seva feina «Gràcies a totes per dedicar-vos cada dia a incansablement a realitzar el millor possible la vostra feina amb humilitat, passió i dedicació». També va explicar que cal treballar en un futur immediat on el cos de bombers es pugui dotar d’unes característiques per tal de continuar prestant el millor servei i de poder fer front a l’augment de la nostra activitat.»


feminitzar el Cos de Bombers/El director va assegurar que és partidari de feminitzar el cos, «perquè és un cos que històricament, aquí i arreu, ha estat molt masculinitzat». Explicava que les dones estan sobradament preparades per poder accedir al cos sense necessitat de quotes. Però, en tot cas, estic obert a parlar de quotes i la política d’igualtat així ho marca. La nostra finalitat és feminitzar el cos, sigui a través de quotes o de barems». 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT