PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els veïns d’Arinsal contra l’edifici de 32.000 metres quadrats

El Comú assegura que el projecte no posa en perill les infraestructures

Per El Periòdic

Imatge de la zona, Arinsal.
Imatge de la zona, Arinsal. | VEÏNS ARINSAL

Els veïns d’Arinsal van impulsar ahir una recollida de signatures per tal que el Comú de la Massana es repensi l’edificació d’un projecte immobiliari de 32.000 metres quadrats i fins a 18 metres d’altura al centre del poble, a tocar del telecabina i del centre històric. Un dels portaveus del col·lectiu i resident a Arinsal, Cyril Despres explicava que els veïns no tenen res en contra del promotor, i que fins i tot entenen la seva posició de voler treure rendiment de les seves propietats, però manifesta «veient la mida d’un projecte que s’ha anat fent gran des de la seva concepció i l’impacte innegable que tindrà sobre el poble. Sobretot quan hem vist que presenta múltiples irregularitats»,

unes que el col·lectiu ja va denunciar davant del Comú de la Massana.
El projecte inclouria habitatges amb capacitat d’acollir fins a mil persones, l’equivalent a la meitat de població actual d’Arinsal. Aquest fet preocupa als veïns no només per l’impacte sobre l’entorn sinó per la capacitat del quart d’absorbir aquest increment exponencial de la població, que ja pateix talls puntuals de llum en dates amb molta afluència turística.
Una altra de les portaveus, Mar Egea, manifestava que en aquests moments el Comú no està preparat per la capacitat de càrrega màxima i que «és imprudent permetre que es porti fins a un miler de persones més al poble quan no se sap amb certesa si les infraestructures poden suportar aquest augment de població.


En els darrers mesos el col·lectiu s’han arribat a reunir dues vegades amb el comú per transmetre la seva preocupació, pel projecte i per les irregularitats en la concepció d’aquest. Per aquest motiu, el mes passat els veïns van fer arribar un plec d’al·legacions al pla parcial perquè el comú doni deu dies al promotor per corregir els possibles defectes. En cas que no es faci, el comú té l’obligació de desestimar el projecte.


Davant de tot el renou el Comú de la Massana va transmetre un comunicat ahir a la tarda afirmant que s’està en la fase final de l’anàlisi dels escrits de les al·legacions sobre el pla parcial que van entregar els veïns. 
La cònsol major, Olga Molné assegurava que el procés es tancarà en un màxim de tres setmanes i que té les portes obertes per qualsevol neguit dels veïns. 


La cònsol menor, Eva Sansa, tranquil·litzava als veïns afirmant que en aquests moments no hi ha cap problema en el subministrament elèctric a Arinsal, ni tan sols en èpoques d’alta afluència turística.
Cyril Despres, portaveu del grup de veïns, remarcava que si el projecte acabes tirant-se endavant es faci a la mida del poble i respectant escrupolosament la normativa actual.


D’altra banda, els candidats que conformen la llista parroquial de PS SDP+ a la Massana donaven el seu suport als veïns, subratllant la manaca de planificació i la mala gestió per part del comú i del Govern, ja que el promotor va presentar el pla parcial dies abans de la moratòria del Govern i que ara el Comú no pot aturar legalment. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT