PUBLICITAT

La Massana

El vial de La Massana es començarà a licitar a l’estiu

Les obres del tram acordat es duran a terme a la tardor

Per Sònia Lecha

Víctor Filloy i Olga Molné moments posteriors a la signatura del conveni
Víctor Filloy i Olga Molné moments posteriors a la signatura del conveni | SFGA/JAViladot

«Estem treballant intensament amb els propietaris per acabar de tancar convenis. En funció dels que aconseguim, a finals d’estiu podríem començar a licitar alguna de les fases d’aquest projecte». Això mateix va comentar el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy en les declaracions a la premsa posteriors a la signatura de convenis per les obres d’eixamplament de la CG-4. Filloy va detallar que «el fet que el conveni de cessió s’hagi fet amb tres propietaris de terrenys permet fer un tram molt interessant». Aquest vial és un tema que preocupa als veïns del Comú de la Massana perquè pel centre de la parròquia passen 18.000 vehicles diaris.

La signatura de l’acord per les obres d’eixamplament de la CG-4 és un acte que permet crear una xarxa viaria més òptima i amb les característiques necessàries per tenir una millor fluïdesa. «La idea és donar resposta a la demanda ciutadana que es va fer l’any 2019, una voravia que connecti la Massana amb Arinsal», va explicar Filloy. Els convenis signats ahir garanteixen una voravia contínua d’uns 400 metres des de la sortida del nucli de la Massana en direcció a Erts, del total d’1,25 quilòmetres que separen el nucli massanenc fins a la rotonda d’Erts. El ministre en funcions va comentar que «les obres d’ampliació d’aquest tram, està previst que puguin començar a la tardor i es podrien executar entre sis i vuit mesos».

Els propers passos d’aquest pacte és continuar treballant amb els altres propietaris per veure si es poden afegir i «entre tots aconseguir fer un accés més digne a les seves parcel·les». Filloy va concretar que en aquesta zona del país hi viuen pràcticament el 20% de la població i concretament a la CG-4 en aquest tram circulen uns 11.500 vehicles diaris. 

El ministre de Territori i Habitatge va recordar que «en l’eix Massana-Erts-Arinsal i tenint en compte la signatura de convenis, ja s’ha efectuat un tram de 200 metres de voravia». En aquest cas entre Arinsal i la Massana, al costat esquerre, a prop del riu de la CG-5. 

Filloy en tot moment va agrair la feina que estan fent les cònsols de la Massana.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT