PUBLICITAT

Escaldes Engordany

El Govern i l’Illa col·laboren per promoure el cinema en català

Cada mes una pel·lícula original, doblada o subtitulada en català valdrà 4 euros

Per Maria Lozano

Cada mes una pel·lícula original, doblada o subtitulada en català valdrà 4 euros
Cada mes una pel·lícula original, doblada o subtitulada en català valdrà 4 euros | sfga/ JAViladot

Ahir al matí la ministra de Cultura i Esports en funcions, Sílvia Riva i el director general de l’illa Carlemany, Josep Segura van signar un acord de col·laboració per promocionar el cinema en català al país. Així, cada mes una pel·lícula original, doblada o subtitulada al català valdrà 4 euros. Aquest preu és un euro i mig més barat que el que val un film el dia de l’espectador, i 4 euros més barat del que val un film el cap de setmana o un festiu. El diferencial del preu el pagarà el Govern.


Riva va destacar que «aquest nou acord ens permet fer un pas més en la promoció del cinema en català, així com donar resposta a un dels punts que inclou el Pla estratègic de la cultura». A més, va assegurar que l’acord «permetrà millorar la promoció del cinema en català i estimular la presència de més públic». Estem convençuts que això es traduirà en més estrenes en la nostra llengua». Segura, per altra banda, va explicar que «s’espera aconseguir els objectius del ministeri i que el màxim de gent possible pugui accedir a veure films en català». Tot i així, va explicar que el cinema en català és minoritari.


Això ho remarcava Jordi Torres, el director dels cinemes de l’Illa, que va informar que un 4% de tota la gent que va venir al cinema l’any passat va veure films originals, doblats o subtitulats en català, el que serien un total d’entre 4.500 o 4.800 persones. Tot i així, l’any passat es van estrenar 21 pel·lícules en català, i va ser l’any que més sessions i dies es van transmetre films amb l’idioma oficial del país. Les pel·lícules més vistes van ser Alcarràs, Escape Room i les infantils.


Respecte a la primera pel·lícula en català del nou acord, Torres va  assegurar que encara no saben quina serà, tot i que tenien pensat que fos la del «Super Mario Bros, i va explicar que «quan tinguem algun títol nou en català començarem l’acord, però començarà durant el mes de març segur». A més, va destacar que «esperem que vingui la gent del país i el país veí quan vinguin a passar un cap de setmana, i aprofitin a veure pel·lícules amb català, ja que tenen un preu més econòmic».


Aquesta iniciativa permet fer un pas més en la promoció del cinema en català que existeix entre l’empresa i el Govern des de l’any 2010 per a la promoció dels films que s’emeten en la llengua oficial del país.


En l’acord passat, un dels mitjans de comunicació del país sortejava algunes entrades gratuïtes en alguns films en català, però sense tenir gaire èxit, lamentaven els directors del centre comercial. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT