PUBLICITAT

Andorra la Vella

Vinyes disputarà la Copa d’Espanya de ral·lis de terra amb un Hyundai

La competició consta de sis proves, i la primera d’elles arriba en dues setmanes amb el Rally da Auga

Per Pol Forcada Quevedo

Un instant de la roda de prema, ahir.
Un instant de la roda de prema, ahir. | FotoEsport

Joan Vinyes va presentar ahir el calendari de competició per aquesta temporada. En aquest sentit, l’andorrà disputarà la Copa d’Espanya de ral·lis sobre terra (CERT) al volant d’un Hyundai Rally2 – R5, començant una nova etapa després de 12 anys amb Suzuki. Vinyes continuarà fent dupla amb Jordi Mercader.

En concret, el campionat consta de sis proves. La primera, el Rally da Auga, d’aquí a dues setmanes, el 24 i 25 de març. A continuació tindrà lloc el Rally Tierras Altas de Lorca, Ciudad de Pozoblanco, Tierra Reino de León, Tierra de Madrid i Tierra Ciudad de Granada, que tancarà el campionat el 27 i 28 d’octubre. A més, la de Lorca i Pozoblanco també seran vàlides pel Super-campionat d’Espanya de Ral·lis (S-CER).

Segons l’andorrà, el Hyundai «és un dels millors cotxes que hi ha a la categoria», amb el qual «podrem optarà aconseguir el campionat, que és el nostre objectiu». També va agrair l’ajuda d’Auto Centre Principat: «M’han transmès la mateixa il·lusió que jo tinc en aquest projecte».

A banda de la CERT, el tàndem Vinyes i Mercader també farà enguany un únic ral·li d’asfalt. Serà a Galícia, en detall, el Rally de Ferrol, ja que tal com va esmentar el pilot, «l’equip tècnic d’aquesta temporada és un dels organitzadors», i així «els ajudem i es fa un ral·li, podríem dir, amb més nivell».

Així doncs, El CERT representarà la tornada de Vinyes als ral·lis sobre terra, després d’unes quantes temporades sobre asfalt. En aquest sentit, l’andorrà va comentar que «serà un campionat renyit, però crec que tenim una bona experiència per poder estar a dalt, i estem neguitosos perquè encara no hem pogut tenir el cotxe». Per això, la previsió és poder provar-lo el dimecres anterior a la primera prova «en un tram tancat que ja tenim per fer test», un fet que Vinyes considera «bo per no descobrir les coses sobre competició». «Esperem que sigui una adaptació ràpida», va afegir.

Demanat per altres campionats que disputarà aquest any, el pilot andorrà va explicar que participarà de nou a la Porsche Carrera Cup Benelux, on enguany tindrà un cotxe per a ell, cosa que li permetrà fer tota la competició sencera i no només la meitat, com va fer la temporada passada.

El calendari:

24-25 març: Rally Da Auga
14-15 abril: Rally Tierras Altas de Lorca
19-20 maig: Rally Ciudad de Pozoblanco
2-3 juny: Rally de Tierra Reino de León
6-7 octubre: Actronics Rally Tierra de Madrid
27-28 octubre: Rally de Tierra Ciudad de Granada

PUBLICITAT
PUBLICITAT