PUBLICITAT

El Govern augmenta les tarifes mèdiques entre un 5 i 10%

La pujada de preus es considera necessària per l’increment de l’IPC

Per Joan Jiménez

Oficines de la Caixa Andorrana de Seguretat Social
Oficines de la Caixa Andorrana de Seguretat Social | Google Maps

El Consell de Ministres celebrat ahir dimecres va aprovar, a proposta del ministre de salut en funcions, Albert Font, el decret per el qual s’augmenten les tarifes de responsabilitat d’actes mèdics, odontològics i auxiliars mèdics de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS). Aquest nou decret, incrementarà els preus a partir del proper 15 de març de 2023 i pujara les tarifes entre un 5 i un 10%. La modificació de preus ve derivada dels treballs que han dut a terme el cap de govern, Xavier Espot, i el ministre de salut Font, conjuntament amb diversos representants dels diferents col·lectius. Després d’aquesta tasca, s’ha considerat necessària una revalorització dels preus de les tarifes mèdiques per ajustar aquestes a l’increment de l’IPC produïts desde la darrera revisió tarifària i a les particularitats de cada un dels col·lectius.


L’última revisió de les tarifes mèdiques realitzada per l’executiu es correspon a l’any 2022 per a consultes mèdiques presencials, telemàtiques i consultes odontològiques. Anteriorment, també es van realitzar revisions a les tarifes de les consultes mèdiques l’any 2018. A més, fa una dècada es van revaloritzar pels actes efectuats pels auxiliars mèdics.


L’augment del 10%, el màxim increment que s’ha aplicat, correspon als imports de les consultes fetes per  un metge generalista en modalitat presencial i no presencial (que pasaran a costar 26,82 €), les visites de generalistes a domicili (38,18€), els recàrrecs per una visita en diumenge o festiu (19,29€), i per una visita nocturna (19,29€), a més d’actes efectuats per dentistes i estomatòlegs com una pròtesi fixa (4,43€) o mòbil (4,71€). Per últim, també s’incrementaran un 10% actes efectuats pels auxiliars mèdics com ortofonistes(2,75€), fisioterapeutes (2,24€) i majoració a domicili d’aquests últims (9,43€)
Acte seguit, augmenten en un 8% els imports de les consultes d’un metge especialista en modalitat presencial o no (32,36€), d’un metge psiquiatra (40,17€) i de les visites d’una especialista a domicili (46,31€).


Amb un 7,1%, han incrementat les tarifes d’actes efectuats per fisioterapeutes (2,24€), podòlegs (2,05€), infermeres (2,67€) i les majoracions en festiu d’aquestes (2,67€), a domicili (5,33€) i nocturnes (5,33€).


Les consultes mèdiques patiran un augment del 6 %, arribant a costar 25,41€. I s’aplicarà un increment del 5% als imports per un part normal (269,87€), de bessons (310,77€), actes quirúrgics (3,29€) i de diagnòstic (2,77€). 
Per finalitzar, Salut també va anunciar ahir el tancament de l’stoplab el dia 13 de març per la disminució de casos de Covid-19 al país. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT