PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els veïns d’Arinsal mostren el seu malestar pel nou projecte

Han anunciat algunes de les accions que preveuen dur a terme

Per El Periòdic

Vista del telecabina d’Arinsal.
Vista del telecabina d’Arinsal. | Maricel Blanch

Els veïns d’Arinsal avui a les 11.00 hores han fet una roda de premsa per exposar la seva preocupació i malestar davant un nou projecte urbanístic. En aquest acte també han anunciat algunes de les accions que preveuen dur a terme. 

Aquest col·lectiu denuncia que un promotor vol construir 32.000 metres quadrats sota coberta al centre del poble, a tocar del telecabina i el centre històric. Els blocs que volen construir podrien acollir fins a un miler de residents. És una xifra que equival aproximadament a la meitat de la població actual del poble. 

Els promotors van presentar al Comú de la Massana el pla parcial per tal de desenvolupar la zona, el qual es troba en fase d’al·legacions. Aquest és el pas a fer abans de presentar la llicència d’obres per construir els edificis. Respecte a aquest pla parcial, el qual va entrar al comú abans de la moratòria impulsada pel Govern. En aquests moments, el Comú de la Massana no té la potestat legal per poder-lo aturar. 

Els veïns d’Arinsal alerten de l’impacte de la promoció, ja que es preveu que tingui el complex sobre l’entorn urbanístic i les infraestructures del quart. 
Un dels punts que més preocupa al col·lectiu és que cada vegada que es multiplica la població d’Arinsal, hi ha talls d’electricitat de poca durada perquè la xarxa arriba al límit. La situació és preocupant, ja que no se sap amb certesa si les infraestructures poden suportar aquest augment de població. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT