PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra confirma la seva participació a l’Emerging Nations

La federació espera millorar el 14è resultat de la seva darrera edició, que va tenir lloc l’any 2017

Per El Periòdic

Un darrer partit d’Andorra.
Un darrer partit d’Andorra. | Federació Andorrana d’Handbol

Andorra tornarà a estar present al Emerging Nations Men’s Championship que es disputarà a Varna, Bulgària del 25 al 30 d’abril. La Federació Andorrana d’Handbol va confirmar la seva assistència davant la IHF i firma així la seva 3a participació en aquesta competició internacional.

El seleccionador David Aguilar ha preseleccionat a 20 jugadors per treballar en la preparació del torneig a les instal·lacions del Pas de la Casa aquests mesos previs i decidir la llista definitiva dels 14 convocats que representaran Andorra en aquesta nova edició. En aquest sentit, es va mostrar optimista per la convocatòria i confia en el potencial dels jugadors seleccionats: «Estic content de poder tornar a participar en aquest torneig i estic segur que els jugadors faran un gran treball».

Andorra forma part de les 12 seleccions intercontinentals convidades a participar en el torneig, juntament amb seleccions ja conegudes com Azerbadjan, Gran Bretanya, Malta o Moldàvia, i altres seleccions intercontinentals com India, Australia, Cuba i Nigeria.

Cal destacar que l’IHF Emerging Nations Men’s Championship és una oportunitat única per a les seleccions emergents de mostrar el seu nivell en el pla internacional i competir contra altres països de nivell similar. El guanyador d’aquesta edició obté el passi a les preclassificacions dels Campionats d’Europa del 2026.

L’organisme federatiu es va mostrar satisfet per poder continuar present en els tornejos d’aquestes característiques i continuar contribuint en el desenvolupament de l’equip nacional i el creixement de l’handbol al país. A més, espera així millorar el resultat de la seva darrera edició l’any 2017 on la selecció va vèncer a Albània (32:23) per tancar una 14a posició.

PUBLICITAT
PUBLICITAT