PUBLICITAT

Nou acotat de pesca sense mort a l’estany segon de Jucià

La creació del nou acotat ha estat validat per la Comissió de seguiment de la pesca

Imatge d’arxiu d’un infant que pesca al pantà de la Torrassa.
Imatge d’arxiu d’un infant que pesca al pantà de la Torrassa. | El Periòdic

El Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) va recollir ahir l’ordre ministerial aprovada el passat divendres per la Comissió de seguiment de la pesca, presidida per la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat en funcions, Silvia Calvó. En la trobada es va fer balanç de la temporada de pesca 2022, així com consensuar i validar les directrius per la nova temporada. La reunió va comptar amb la presència dels membres de la Federació Andorrana de Caça i Pesca (FACIP). 

Així doncs, la temporada 2023 s’iniciarà el 14 de març amb l’obertura de l’acotat intensiu de l’estany d’Engolasters i de l’acotat sense mort del riu Gran Valira. A la resta de rius i als acotats de pesca en riu, s’ajornarà a l’1 d’abril. D’igual manera, es va establir que el dissabte 10 de juny seria l’inici de temporada en els estanys, llacs i la resta d’acotats. 

Una de les novetats d’enguany és la creació d’un nou acotat de pesca sense mort, a causa de l’augment d’aquesta pràctica entre els pescadors: l’estany segon de Juclà, en substitució de l’estany de les Canals Roges del Siscaró. Aquest tipus de pesca es practica únicament mitjançant l’ús d’esquers artificials d’un sol ham, el qual ha de ser sense arpó o amb l’arpó xafat, i els exemplars capturats han de ser retornats vius immediatament a l’aigua. 

A més, cal mencionar que la temporada passada es va crear un tram del riu Valira del Nord reservat als pescadors menors de catorze anys. En aquesta temporada 2023, s’ha considerat oportú desplaçar aquest tram i ampliar-ho des de la confluència del riu de Segudet fins al pont d’Ordino.

PUBLICITAT
PUBLICITAT