PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

FEDA permet la reducció laboral

L’objectiu és donar una major comoditat a la dona durant els darrers mesos de gestació

Per El Periòdic

Treballadores de FEDA.
Treballadores de FEDA. | FEDA

Forces Elèctriques d’Andorra, van commemorar el Dia Internacional de la Dona, reclamant que encara queda molt camí al davant per fer com a societat per no arrossegar estereotips de gènere. L’empresa ha declarat tolerància zero davant de conductes constitutives d’assetjament psicològic sexual.

Per donar compliment a aquest compromís, es va aprovar un protocol de prevenció i actuació en casos d’assetjament El protocol elaborat d’acord amb la legislació vigent, s’aplicarà tant a FEDA com a les filials i les persones que presten serveis o hi col·laboren.

Així mateix, amb l’objectiu de donar una major comoditat a la dona durant el període de gestació i facilitar que continuï desenvolupant la seva tasca professional, es va tirar endavant una reducció progressiva de la jornada laboral sense afectació al salari.

D’aquesta manera es reduirà una hora al dia de la jornada laboral a partir del sisè mes de gestació, dues hores menys durant el setè mes, tres hores menys el tercer mes i mitja jordana el novè mes. Aquesta mesura s’aplicarà de forma automàtica sense que la treballadora hagi de sol·licitar-ho.

Amb aquestes accions es dona per finalitzat el Pla d’igualtat de gènere que es va elaborar el 2019, entre les quals destaca la creació del Comitè d’ètica i igualtat, la publicació d’una guia de llenguatge no sexista i el reforç de l’aparició de dones en actes i comunicacions públiques. Des de FEDA expliquen que el camí ha de continuar i que per això el Comitè d’ètica i igualtat engegarà un procés participatiu per elaborar un nou pla pels vinents anys.

PUBLICITAT
PUBLICITAT