PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FC Andorra és l’equip amb més possessió del futbol espanyol

El podi el completen Las Palmas i l’FC Barcelona, sent els tres únics que superen el 60%

Per Pol Forcada Quevedo

L’FC Andorra en un entrenament, amb Sarabia al fons.
L’FC Andorra en un entrenament, amb Sarabia al fons. | @FCANDORRA

Segons indica el portal esportiu alemany Transfermarkt, L’FC Andorrà és, avui dia, l’equip amb més possessió de pilota de primera i segona divisió, és a dir, del futbol professional espanyol, amb un 67,7%. El podi el completen la UD Las Palmas, que se situa en segona posició molt a prop dels tricolor amb un 67,1%, i el bonze és per l’FC Barcelona, amb un 64,1%. La dada per als del Principat, doncs, pot semblar més que òbvia tenint en compte l’estil de joc de l’entrenador Eder Sarabia, principalment marcat pel domini de l’esfèric. 

Entrant en detall, el partit amb més i menys possessió dels tricolor va ser al Nacional. En el primer cas, en la derrota de la jornada 10 contra el Burgos per la mínima, amb un 83,2%, sent a més, el màxim assolit en tot el que va de competició. En el segon cas, el matx amb menys possessió va ser el darrer contra Las Palmas, amb un 26,1%. En aquest sentit, cal destacar que els partits d’11 conjunts de la competició domèstica amb menys domini van ser contra els de Sarabia. 

A més, crida l’atenció que la dada de possessió de l’FC Andorra sigui superior en partits fora de casa que no a l’Estadi Nacional, amb un 68% i un 67,3% respectivament, un aspecte que a la Lliga Smartbank només repeteix el CD Mirandés, mentre que a la Lliga Smartbank ho fan l’UD Almeria, el Reial Valladolid CF, el Reial Betis, el Girona CF i la Reial Societat.

- Classificació -

  • 1r: FC Andorra, 67,7%
  • 2n: UD Las Palmas, 67,1%
  • 3r: FC Barcelona, 64,1%
  • 4t: Reial Madrid CF, 59,8%
  • 5è: Granada CF, 56,7%
PUBLICITAT
PUBLICITAT